уторак, 30. децембар 2014.

Домаћи КЕКС

Старински рецепт за домаћи кекс, на коме су многи од нас одрасли. Воле га и моја деца. Издашан је, знате од чега се састоји и може дуго да траје. У складу са пригодом, користили смо модлице у облику јелке, али наравно може бити и у свим облицима, тј. оним какве модле имате. После печења можете га и до пола умакати у чоколаду. Украшавање је наравно опционо. Сасвим је леп и без икаквих украса уз шољу млека или чаја.

Домаћи кекс
Састојци: 
  • 300 г масти (или путера, може и са маргарином, али није то то),
  • 300 г шећера, 
  • 6 јаја, 
  • 1 кесица прашка за пециво, 
  • 2 ванилин шећера
  • 1 кг меког брашна 
Домаћи кекс
Припрема: 
  1. Умутити маст са шећером. 
  2. Додати јаја, прашак за пециво, ванилин шећер.
  3. Постепено додавати и брашно и умесити тесто. 
  4. Развити тесто на дебљину прста. 
  5. Модлом вадити жељене облике. 
  6. Ређати на плех обложен пек-папиром. 
  7. Пећи у рерни загрејаној на 220°Ц.
Домаћи кекс