Старински рецепт за домаћи кекс, на коме су многи од нас одрасли. Воле га и моја деца. Издашан је, знате од чега се састоји и може дуго да траје. У складу са пригодом, користили смо модлице у облику јелке, али наравно може бити и у свим облицима, тј. оним какве модле имате. После печења можете га и до пола умакати у чоколаду. Украшавање је наравно опционо. Сасвим је леп и без икаквих украса уз шољу млека или чаја.
![]()  | 
| Домаћи кекс | 
Састојци: 
- 300 г масти (или путера, може и са маргарином, али није то то),
 - 300 г шећера,
 - 6 јаја,
 - 1 кесица прашка за пециво,
 - 2 ванилин шећера
 - 1 кг меког брашна
 
![]()  | 
| Домаћи кекс | 
Припрема: 
- Умутити маст са шећером.
 - Додати јаја, прашак за пециво, ванилин шећер.
 - Постепено додавати и брашно и умесити тесто.
 - Развити тесто на дебљину прста.
 - Модлом вадити жељене облике.
 - Ређати на плех обложен пек-папиром.
 - Пећи у рерни загрејаној на 220°Ц.
 
![]()  | 
| Домаћи кекс | 



Нема коментара:
Постави коментар