Старински рецепт за домаћи кекс, на коме су многи од нас одрасли. Воле га и моја деца. Издашан је, знате од чега се састоји и може дуго да траје. У складу са пригодом, користили смо модлице у облику јелке, али наравно може бити и у свим облицима, тј. оним какве модле имате. После печења можете га и до пола умакати у чоколаду. Украшавање је наравно опционо. Сасвим је леп и без икаквих украса уз шољу млека или чаја.
Домаћи кекс |
Састојци:
- 300 г масти (или путера, може и са маргарином, али није то то),
- 300 г шећера,
- 6 јаја,
- 1 кесица прашка за пециво,
- 2 ванилин шећера
- 1 кг меког брашна
Домаћи кекс |
Припрема:
- Умутити маст са шећером.
- Додати јаја, прашак за пециво, ванилин шећер.
- Постепено додавати и брашно и умесити тесто.
- Развити тесто на дебљину прста.
- Модлом вадити жељене облике.
- Ређати на плех обложен пек-папиром.
- Пећи у рерни загрејаној на 220°Ц.
Домаћи кекс |
Нема коментара:
Постави коментар