- 500 г рендане бундеве,
- 50 г путера,
- 100 г шећера,
- 400 мл биљне павлаке.
Припрема:
- Нарендану бундеву динстати на путеру уз додатак шећера.
- Готову смесу оставити да се охлади.
- Улупати павлаку у чврст шлаг и додати бундеву.
- Пресути у одговарајућу посуду и ставити у фрижидер да се стегне.
- Охлађени слатки крем од бундеве сервирати у чинијице и послужити.
Напомена:
Рецепт је испробан са сајта Кухињица.
Može li sa mlečnom pavlakom?
ОдговориИзбришиАко мислите на ону течну, слатку за шлаг онда наравно да може. Ја сам тако и правила, али рецепт сам пренела у оригиналу како је дато на сајту "Кухињица". Мислим да је биљна павлака само ако неко жели дијеталнију варијанту.
Избриши