- 500 г рендане бундеве,
 - 50 г путера,
 - 100 г шећера,
 - 400 мл биљне павлаке.
 
Припрема: 
- Нарендану бундеву динстати на путеру уз додатак шећера.
 - Готову смесу оставити да се охлади.
 - Улупати павлаку у чврст шлаг и додати бундеву.
 - Пресути у одговарајућу посуду и ставити у фрижидер да се стегне.
 - Охлађени слатки крем од бундеве сервирати у чинијице и послужити.
 
Напомена:
Рецепт је испробан са сајта Кухињица.

Može li sa mlečnom pavlakom?
ОдговориИзбришиАко мислите на ону течну, слатку за шлаг онда наравно да може. Ја сам тако и правила, али рецепт сам пренела у оригиналу како је дато на сајту "Кухињица". Мислим да је биљна павлака само ако неко жели дијеталнију варијанту.
Избриши