Састојци:
- 300 мл млека
 - 2 кашике густина
 - 200 г чоколаде за јело и кување
 - 150 г путера
 - око 300 г пишкота (3 мање или 1 велика и 1 мања кутија)
 - 200 мл чоколадног млека
 
И још:
- 100г чоколаде за јело и кување
 - мало уља
 
Припрема: 
- Две кашике густина размутити у мало млека одвојеног од припремљене количине, а остатак скувати. У проврело млеко додати размућени густин и кувати док се маса не згусне.
 - У топао фил додати изломљену чоколаду и мешати док се не истопи и сједини па оставити да се охлади.
 - У међувремену омекшао путер пенасто умутити па га сјединити са охлађеним чоколадним филом.
 - Пишкоте умакати у чоколадно млеко и ређати на тацну или у калуп.
 - Премазати половином фила, поређати други ред пишкота па нанети остатак фила. (Ја сам ређала три реда пишкота)
 - Украсити чоколадном глазуром, охладити и сећи на парчиће.
 
![]()  | 
| Чоколадно изненађење | 
Напомена:
Рецепт испробан са сајта Кухињица.

Нема коментара:
Постави коментар