недеља, 16. новембар 2014.

ЧОКОЛАДНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ

Састојци:
  • 300 мл млека
  • 2 кашике густина
  • 200 г чоколаде за јело и кување 
  • 150 г путера
  • око 300 г пишкота (3 мање или 1 велика и 1 мања кутија)
  • 200 мл чоколадног млека
И још:
  • 100г чоколаде за јело и кување
  • мало уља
Припрема: 

  1. Две кашике густина размутити у мало млека одвојеног од припремљене количине, а остатак скувати. У проврело млеко додати размућени густин и кувати док се маса не згусне. 
  2. У топао фил додати изломљену чоколаду и мешати док се не истопи и сједини па оставити да се охлади. 
  3. У међувремену омекшао путер пенасто умутити па га сјединити са охлађеним чоколадним филом.
  4. Пишкоте умакати у чоколадно млеко и ређати на тацну или у калуп.
  5. Премазати половином фила, поређати други ред пишкота па нанети остатак фила. (Ја сам ређала три реда пишкота)
  6. Украсити чоколадном глазуром, охладити и сећи на парчиће.
Чоколадно изненађење


Напомена:
Рецепт испробан са сајта Кухињица.