Састојци:
- 300 мл млека
- 2 кашике густина
- 200 г чоколаде за јело и кување
- 150 г путера
- око 300 г пишкота (3 мање или 1 велика и 1 мања кутија)
- 200 мл чоколадног млека
И још:
- 100г чоколаде за јело и кување
- мало уља
Припрема:
- Две кашике густина размутити у мало млека одвојеног од припремљене количине, а остатак скувати. У проврело млеко додати размућени густин и кувати док се маса не згусне.
- У топао фил додати изломљену чоколаду и мешати док се не истопи и сједини па оставити да се охлади.
- У међувремену омекшао путер пенасто умутити па га сјединити са охлађеним чоколадним филом.
- Пишкоте умакати у чоколадно млеко и ређати на тацну или у калуп.
- Премазати половином фила, поређати други ред пишкота па нанети остатак фила. (Ја сам ређала три реда пишкота)
- Украсити чоколадном глазуром, охладити и сећи на парчиће.
Чоколадно изненађење |
Напомена:
Рецепт испробан са сајта Кухињица.
Нема коментара:
Постави коментар