- 500 г танких кора за питу,
- 5 јаја,
- 180 г киселог млека,
- 150 г шећера,
- 2 кесице ванилин-шећера,
- 1 кесица прашка за пециво,
- 2 кашике уља,
- 3 поморанџе.
За сируп:
- 200 г шећера,
- 200 мл воде
- сок од 1 лимуна.
Гужвара са поморанџом |
Припрема:
- Умутити јаја, додати кисело млеко, шећер, ванилин-шећер, прашак за пециво, уље, сок и рендану кору од једне поморанџе и две поморанџе исецкане на коцкице.
- Промешати састојке.
- Тепсију подмазати уљем па на дно ставити две коре. Још две коре одвојити, а остале умакати у фил и ређати гужвару.
- Покрити са две преостале коре.
- Питу пећи у рерни загрејаној на 180°Ц око пола сата.
- Припремити сируп од воде, шећера и сока од лимуна.
- Топлу гужвару са поморанџом прелити сирупом и оставити да се охлади.
Напомена:
Рецепт испробан са сајта Кухињица.
Isprobala! Oduševljena sam!
ОдговориИзбришиBaš mi je drago. I nama se mnogo dopala. Neobična i slatka, a istovremno i nekako osvežavajuća. Bar smo je mi tako doživeli :)
Избриши