понедељак, 17. новембар 2014.

ГУЖВАРА СА ПОМОРАНЏОМ

Гужвара са поморанџом
Састојци:
  • 500 г танких кора за питу, 
  • 5 јаја, 
  • 180 г киселог млека, 
  • 150 г шећера, 
  • 2 кесице ванилин-шећера, 
  • 1 кесица прашка за пециво, 
  • 2 кашике уља, 
  • 3 поморанџе. 
За сируп: 
  • 200 г шећера, 
  • 200 мл воде 
  • сок од 1 лимуна. 
Гужвара са поморанџом
Припрема: 
  1. Умутити јаја, додати кисело млеко, шећер, ванилин-шећер, прашак за пециво, уље, сок и рендану кору од једне поморанџе и две поморанџе исецкане на коцкице. 
  2. Промешати састојке.
  3. Тепсију подмазати уљем па на дно ставити две коре. Још две коре одвојити, а остале умакати у фил и ређати гужвару. 
  4. Покрити са две преостале коре.
  5. Питу пећи у рерни загрејаној на 180°Ц око пола сата. 
  6. Припремити сируп од воде, шећера и сока од лимуна. 
  7. Топлу гужвару са поморанџом прелити сирупом и оставити да се охлади. 
Гужвара са поморанџом
Напомена: 
Рецепт испробан са сајта Кухињица.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...