Руске капе / Козачке капе / Шубарице |
Овај традиционални колач неко зна под првим, неко под другим, а неко и под трећим називом. Свеједно како га називате, важно да је укусан и радо виђен десерт. 😊
За кору:
- 4 јаја,
- 8 кашика шећера,
- 7 кашика уља,
- 20 кашика брашна,
- 20 кашика млека,
- 2/3 кесице прашка за пециво,
- 2 кашике какаоа.
За фил:
- 800 мл млека,
- 2 кесице праха за пудинг од ваниле,
- 4 кашике густина,
- 6 кашика шећера,
- 250 г маслаца
За глазуру:
- 100 г чоколаде за кување,
- 2 кашике уља,
- кокосово брашно.
Кора:
- Одвојити беланца и жуманца.
- Жуманца помешати са шећером.
- Додати млеко и уље.
- Посебно помешати брашно, пзп и какао, па додати у течне састојке.
- Посебно умутити беланца и пажљиво их додати претходној смеси лагано мешајући.
- Кору пећи у рерни претходно загрејаној на 200°Ц.
Фил:
- Помешати густин, прах за пудинг и шећер па размутити са 100 мл хладног млека.
- Остатак млека (700 мл) загрејати па му додати претходну смесу.
- Уз нерекидно мешање, скувати фил. Склонити са шпорета и оставити да се хлади.
- Како се не би створила корица, повремено промешати фил.
- Када се довољно охлади, додати већ умућени маслац.
Финални поступак:
- Када се кора потпуно охлади, чашицом или одговарајућом округлом модлом, вадити кругове и спајати филом по два. Уколико вам је кора нешто дебља, можете сваки колутић пресећи на пола па филовати између.
- Филовати и са стране па уваљати у кокос.
- На горњу површину кашичицом нанети глазуру од чоколаде.
Руске капе / Козачке капе / Шубарице |
Volim šubarice. Ove baš lepo izgledaju. Svaka čast. Kad smo kod njih, sad sam shvatila da ih nikada nisam lično pripremala, uglavnom sam ih jela kod drugarica ili kad odem negde...Hm, ko bi rek'o:)))
ОдговориИзбриши