Ајер куглице |
- 200 г беле чоколаде,
- 50 г маслаца,
- 2 кесице ванилиног шећера,
- око 50 г кокосовог брашна,
- по жељи, желе бомбоне за украшавање.
Припрема:
- Чоколаду изломити и отопити на пари.
- Када чоколада постане течна и уједначена маса, склонити са ватре, додати маслац и ванилин шећер па умутити миксером.
- Оставити у фрижидер пола сата па промешати.
- Кашичицом вадити масу, правити куглице и сваку уљати у кокосово брашно.
- Украсити желе бомбонама.
- Држати на хладном до служења.
Напомена:
Ја сам ставила више од дате мере маслаца, отприлике 70-80 грама јер сам имала толики комад. Такође, део кокосовог брашна сам умешала у смесу пре стављања у фрижидер. Од ове количине направила сам тачно 20 куглица. И да не заборавим, куглице се зову "Ајер" јер се у њих ставља и чашица ајер коњака тј. ликера од јаја, који ја нисам имала па би у овом случају ово могле да буду и куглице од беле чоколаде и кокоса 😉
Ајер куглице |
Нема коментара:
Постави коментар