![]()  | 
| Ајер куглице | 
- 200 г беле чоколаде,
 - 50 г маслаца,
 - 2 кесице ванилиног шећера,
 - око 50 г кокосовог брашна,
 - по жељи, желе бомбоне за украшавање.
 
Припрема: 
- Чоколаду изломити и отопити на пари.
 - Када чоколада постане течна и уједначена маса, склонити са ватре, додати маслац и ванилин шећер па умутити миксером.
 - Оставити у фрижидер пола сата па промешати.
 - Кашичицом вадити масу, правити куглице и сваку уљати у кокосово брашно.
 - Украсити желе бомбонама.
 - Држати на хладном до служења.
 
Напомена: 
Ја сам ставила више од дате мере маслаца, отприлике 70-80 грама јер сам имала толики комад. Такође, део кокосовог брашна сам умешала у смесу пре стављања у фрижидер. Од ове количине направила сам тачно 20 куглица. И да не заборавим, куглице се зову "Ајер" јер се у њих ставља и чашица ајер коњака тј. ликера од јаја, који ја нисам имала па би у овом случају ово могле да буду и куглице од беле чоколаде и кокоса 😉
![]()  | 
| Ајер куглице | 


Нема коментара:
Постави коментар