У зависности од броја особа, потребно вам је:
- телеће/јунеће шницле,
- зачин,
- брашно,
- бели лук,
- першун,
- бибер.
Припрема:
- Шницле растањити чекићем за месо. Зачинити их и уваљати у брашно.
- Пропржити на уљу, с обе стране, док не добију боју.
- У одговарајућу посуду ређати ред шницли, ред сецканог белог лука, першуна и бибера.
- Динстати на тихој ватри док месо потпуно не омекша.
Као прилог можете послужити келерабу:
- Пропржити сецкани црни лук.
- Додати нарендану келерабу.
- Додати и со, сецкани бели лук и першун.
- Динстати.
Телетина и келераба |
Buenos dias desde VIGO EEspaña .....muy aperitivo tu plato carne,,me gusta .Saludos
ОдговориИзбриши