недеља, 16. јун 2013.

ТЕЛЕТИНА а ла ТАЦА

У зависности од броја особа, потребно вам је:
  • телеће/јунеће шницле, 
  • зачин, 
  • брашно, 
  • бели лук, 
  • першун, 
  • бибер. 
Припрема
  1. Шницле растањити чекићем за месо. Зачинити их и уваљати у брашно. 
  2. Пропржити на уљу, с обе стране, док не добију боју. 
  3. У одговарајућу посуду ређати ред шницли, ред сецканог белог лука, першуна и бибера. 
  4. Динстати на тихој ватри док месо потпуно не омекша. 
Као прилог можете послужити келерабу
  1. Пропржити сецкани црни лук. 
  2. Додати нарендану келерабу. 
  3. Додати и со, сецкани бели лук и першун. 
  4. Динстати. 
Телетина и келераба