Мере за састојке су дате оквирно. Прилагодите их свом укусу и броју особа. И, испробајте првом приликом јер је врло укусно.  
![]()  | 
| Кромпир са сиром и сланином | 
- 1 кг кромпира,
 - 500 г сира (обичног белог, крављег),
 - 250 г танко сечене сланине
 
Припрема:  
- Кромпир скувати у љусци, охладити, ољуштитии исећи на колутове.
 - Дно и стране шерпе обложити танким режњевима сланине.
 - Ређати ред кромпира, ред сира, док не утрошите сав материјал.
 - Одозго покрити режњевима сланине и лепо "ушушкати".
 - Пећи у рерни на око 200 степени док сланина лепо не порумени и постане крцкава.
 
Ја сам кромпир скувала увече, тако да је сутрадан био лак за љуштење и сечење, а ручак је врло брзо био готов. Шерпу, пре облагања сланином, сам четкицом премазала врло танким слојем уља, како сланина не би клизила са страница.  
![]()  | 
| Кромпир са сиром и сланином | 


Ovo ću već danas da isprobam.Čini se odlično,a ja imam ljubitelje slanine u kući.Hvala!
ОдговориИзбришиНадам се да ће вам се допасти као што је и нама :)
Избриши