четвртак, 11. јул 2013.

КРОМПИР СА СИРОМ (и сланином)

Мере за састојке су дате оквирно. Прилагодите их свом укусу и броју особа. И, испробајте првом приликом јер је врло укусно.  
Кромпир са сиром и сланином
Састојци: 
  • 1 кг кромпира, 
  • 500 г сира (обичног белог, крављег), 
  • 250 г танко сечене сланине 
Припрема:  
  1. Кромпир скувати у љусци, охладити, ољуштитии исећи на колутове. 
  2. Дно и стране шерпе обложити танким режњевима сланине. 
  3. Ређати ред кромпира, ред сира, док не утрошите сав материјал. 
  4. Одозго покрити режњевима сланине и лепо "ушушкати". 
  5. Пећи у рерни на око 200 степени док сланина лепо не порумени и постане крцкава.  
Ја сам кромпир скувала увече, тако да је сутрадан био лак за љуштење и сечење, а ручак је врло брзо био готов. Шерпу, пре облагања сланином, сам четкицом премазала врло танким слојем уља, како сланина не би клизила са страница.  
Кромпир са сиром и сланином