Потребно је: 
- 6 јаја,
 - 120 г оштрог брашна,
 - со,
 - 3 кашике уља,
 - 30 г сусама,
 - 200 г крем сира,
 - чаша киселе павлаке,
 - 3 кисела краставчића,
 - 150 - 200 г прашке шунке,
 - 100 г тврдог, жутог сира
 
Припрема: 
- Одвојити беланца од жуманаца.
 - Умутити беланца у чврст снег, па додати жуманца, брашно, уље и сусам. Сјединити масу.
 - Плех од шпорета обложити пек папиром.
 - Масу распоредити на плех и пећи око 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
 - Готово тесто извадити из рерне и оставити да се охлади.
 - Затим га оштрим ножем исећи на коцкице.
 - У дубљу чинију ставити крем сир и павлаку па помешати.
 - Затим додати нарендане краставчиће, нарендани сир и насецкану (нарендану) шунку.
 - Масу умутити па додати коцкице теста. Све сјединити.
 - На алу-фолији формирати ролат. Оставити га да преноћи у фрижидеру и сутрадан сервирати украшено по жељи.
 
![]()  | 
| Слана сусам салама | 

Krasno izgleda!
ОдговориИзбришиLijep pozdrav:)