Састојци: 
- око 800 г меког брашна Т-400
 - 1/2 коцке свежег квасца
 - 2 дл јогурта
 - 3 дл млека
 - 150 г + 80 г маргарина
 - 2 јајета
 - со по укусу
 - 1 кашичица шећера
 - 100 г сремског сира
 - 100 г фета сира
 - сусам за посипање
 
![]()  | 
| Корнет погача | 
Припрема: 
- У 1 дл малког млека додати квасац и кашичицу шећера па оставити на топлом да нарасте. У посуду за мешење сипати половину брашна, а затим додати надошли квасац, преостало млеко, јогурт и со па промешати. Постепено додавати преостало брашно и месити док се не добије глатко тесто. Умешено тесто оставити да нарасте.
 
- Надошло тесто поделити на 8 јуфки. Сваку јуфку истањити оклагијом, па уролати и савити у круг да се добије изглед пужа.
 
- Пужиће истањити оклагијом и премазати са мало истопљеног маргарина (од оних 150 г).
 
- Премазано тесто наслагати једно на друго и оставити да се одмори. Оно које долази на врх не треба премазивати.
 
- Када се тесто "одмори" истањити га оклагијом и исећи на троуглове као за кифлице.
 
- На ивицу сваког троугла ставити по мало фила припремљеног од умућеног маргарина (преосталих 80 г) са обе врсте сира и једним јајетом.
 
- Увити у кифле и сваку пресећи на пола.
 
- Округлу тепсију науљити и посути брашном (или ставити пек-папир), а затим у њу поређати половине кифли.
 
- Прелити их преосталим отопљеним маргарином, премазати умућеним јајетом и посути сусамом. Погачу оставити још мало да нарасте. За то време загрејати рерну на 200°Ц. Пећи док не порумени.
 
![]()  | 
| Корнет погача | 















Веома леп блог! Срдачан поздрав из пољског; *
ОдговориИзбриши