Потребно је:
- око 300 г очишећене бундеве
- 1/2 целера
- 1 главица црног лука
- 200 г белог пилећег меса
- мало сецканог першуна
- мало уља
- мешавина зачина
- павлака
- Целер очистити и изрендати на крупно ренде, црни лук исећи на коцкице, а бундеву на крупније комаде.
- Посебно обарити пилеће бело месо, а затим га процедити од сувишне течности и исећи на коцкице.
- На мало уља пропржити црни лук, додати целер те и њега кратко пропржити. Додати бундеву и налити воду (око 1,2л) па кувати на умереној температури док поврће не омекша.
Даљи поступак по жељи:
- Поврће процедити и испасирати па вратити у течност у којој се кувало. Додати комаде пилетине, першун, зачинити по укусу и кратко прокувати.
или
- Додати месо у чорбицу са поврћем, па све заједно изблендовати. Вратити течност у шерпу, додати першун и зачине па кратко прокувати.
Приликом сервирања, по жељи додати павлаку - у целу количину или у сваки тањир посебно. За ову прилику сам имала белу бундеву па чорбица нема интензивну боју. Припремала сам је по другом поступку тј. сви састојци су изблендовани заједно.
Нема коментара:
Постави коментар