недеља, 06. новембар 2011.

ЧОРБА ОД БУНДЕВЕ СА ПИЛЕТИНОМ

Потребно је:
  • око 300 г очишећене бундеве 
  • 1/2 целера 
  • 1 главица црног лука 
  • 200 г белог пилећег меса 
  • мало сецканог першуна 
  • мало уља 
  • мешавина зачина 
  • павлака
Припрема:
  1. Целер очистити и изрендати на крупно ренде, црни лук исећи на коцкице, а бундеву на крупније комаде. 
  2. Посебно обарити пилеће бело месо, а затим га процедити од сувишне течности и исећи на коцкице. 
  3. На мало уља пропржити црни лук, додати целер те и њега кратко пропржити. Додати бундеву и налити воду (око 1,2л) па кувати на умереној температури док поврће не омекша. 
Даљи поступак по жељи: 
  • Поврће процедити и испасирати па вратити у течност у којој се кувало. Додати комаде пилетине, першун, зачинити по укусу и кратко прокувати. 
или
  • Додати месо у чорбицу са поврћем, па све заједно изблендовати. Вратити течност у шерпу, додати першун и зачине па кратко прокувати. 
Чорба од бундеве са пилетином
Приликом сервирања, по жељи додати павлаку - у целу количину или у сваки тањир посебно. За ову прилику сам имала белу бундеву па чорбица нема интензивну боју. Припремала сам је по другом поступку тј. сви састојци су изблендовани заједно.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...