недеља, 06. новембар 2011.

ЧОРБА ОД БУНДЕВЕ СА ПИЛЕТИНОМ

Потребно је:
  • око 300 г очишећене бундеве 
  • 1/2 целера 
  • 1 главица црног лука 
  • 200 г белог пилећег меса 
  • мало сецканог першуна 
  • мало уља 
  • мешавина зачина 
  • павлака
Припрема:
  1. Целер очистити и изрендати на крупно ренде, црни лук исећи на коцкице, а бундеву на крупније комаде. 
  2. Посебно обарити пилеће бело месо, а затим га процедити од сувишне течности и исећи на коцкице. 
  3. На мало уља пропржити црни лук, додати целер те и њега кратко пропржити. Додати бундеву и налити воду (око 1,2л) па кувати на умереној температури док поврће не омекша. 
Даљи поступак по жељи: 
  • Поврће процедити и испасирати па вратити у течност у којој се кувало. Додати комаде пилетине, першун, зачинити по укусу и кратко прокувати. 
или
  • Додати месо у чорбицу са поврћем, па све заједно изблендовати. Вратити течност у шерпу, додати першун и зачине па кратко прокувати. 
Чорба од бундеве са пилетином
Приликом сервирања, по жељи додати павлаку - у целу количину или у сваки тањир посебно. За ову прилику сам имала белу бундеву па чорбица нема интензивну боју. Припремала сам је по другом поступку тј. сви састојци су изблендовани заједно.