Потребно је:
- око 300 г очишећене бундеве
 - 1/2 целера
 - 1 главица црног лука
 - 200 г белог пилећег меса
 - мало сецканог першуна
 - мало уља
 - мешавина зачина
 - павлака
 
- Целер очистити и изрендати на крупно ренде, црни лук исећи на коцкице, а бундеву на крупније комаде.
 - Посебно обарити пилеће бело месо, а затим га процедити од сувишне течности и исећи на коцкице.
 - На мало уља пропржити црни лук, додати целер те и њега кратко пропржити. Додати бундеву и налити воду (око 1,2л) па кувати на умереној температури док поврће не омекша.
 
Даљи поступак по жељи: 
- Поврће процедити и испасирати па вратити у течност у којој се кувало. Додати комаде пилетине, першун, зачинити по укусу и кратко прокувати.
 
или
- Додати месо у чорбицу са поврћем, па све заједно изблендовати. Вратити течност у шерпу, додати першун и зачине па кратко прокувати.
 
Приликом сервирања, по жељи додати павлаку - у целу количину или у сваки тањир посебно. За ову прилику сам имала белу бундеву па чорбица нема интензивну боју. Припремала сам је по другом поступку тј. сви састојци су изблендовани заједно.

Нема коментара:
Постави коментар