Састојци:
- 1 лист веће обланде
- 200 г кристал шећера
- 0,5 дл воде (50 мл)
- 100 г маслаца/маргарина
- 100 г чоколаде
- рендана кора 1 лимуна
- 100 г млевених ораха
- 100 г млевеног кекса
- мало шареног експандираног пиринча
- Лист обланде увити у влажну крпу да омекша.
- Ушпиновати шећер са водом.
- Додати маргарин и чоколаду.
- Када се отопе додати рендану кору лимуна, млевене орахе и кекс.
- Све добро измешати, склонити са ватре и прохладити.
- Лист обланде премазати охлађеним филом.
- По ивици листа обланде посути шарени пиринач, увити ролат и оставити да се стегне.
Уколико се маса сувише стегне за премазивање, слободно додајте мало млека, а приликом премазивања листа обланде помозите се наквашеним дланом како би се маса равномерно нанела.
Пиринчани ролат |
Vrlo tesko dodjem ovde do oblandi:((Super je ova tvoja kombinacija:)
ОдговориИзбриши