Састојци:
- 1 лист веће обланде
 - 200 г кристал шећера
 - 0,5 дл воде (50 мл)
 - 100 г маслаца/маргарина
 - 100 г чоколаде
 - рендана кора 1 лимуна
 - 100 г млевених ораха
 - 100 г млевеног кекса
 - мало шареног експандираног пиринча
 
- Лист обланде увити у влажну крпу да омекша.
 - Ушпиновати шећер са водом.
 - Додати маргарин и чоколаду.
 - Када се отопе додати рендану кору лимуна, млевене орахе и кекс.
 - Све добро измешати, склонити са ватре и прохладити.
 - Лист обланде премазати охлађеним филом.
 - По ивици листа обланде посути шарени пиринач, увити ролат и оставити да се стегне.
 
Уколико се маса сувише стегне за премазивање, слободно додајте мало млека, а приликом премазивања листа обланде помозите се наквашеним дланом како би се маса равномерно нанела.
![]()  | 
| Пиринчани ролат | 

Vrlo tesko dodjem ovde do oblandi:((Super je ova tvoja kombinacija:)
ОдговориИзбриши