недеља, 13. новембар 2011.

ПИРИНЧАНИ РОЛАТ

Састојци:
  • 1 лист веће обланде 
  • 200 г кристал шећера 
  • 0,5 дл воде (50 мл) 
  • 100 г маслаца/маргарина 
  • 100 г чоколаде 
  • рендана кора 1 лимуна 
  • 100 г млевених ораха 
  • 100 г млевеног кекса 
  • мало шареног експандираног пиринча 
Припрема:
  1. Лист обланде увити у влажну крпу да омекша. 
  2. Ушпиновати шећер са водом. 
  3. Додати маргарин и чоколаду. 
  4. Када се отопе додати рендану кору лимуна, млевене орахе и кекс. 
  5. Све добро измешати, склонити са ватре и прохладити. 
  6. Лист обланде премазати охлађеним филом. 
  7. По ивици листа обланде посути шарени пиринач, увити ролат и оставити да се стегне. 
Уколико се маса сувише стегне за премазивање, слободно додајте мало млека, а приликом премазивања листа обланде помозите се наквашеним дланом како би се маса равномерно нанела.

Пиринчани ролат