понедељак, 7. новембар 2011.

ГУЖВАРА СА БЛИТВОМ

Састојци:
  • 500 г танких кора за питу 
  • 500 г листова блитве 
  • 500 г пуномасног старог крављег сира 
  • 5 јаја 
  • 2 дл павлаке 
  • 2,5 дл млека 
  • 0,5 дл уља 
  • со 
Припрема:
  1. Блитву избланширати и исећи на траке. 
  2. Беланца одвојити од жуманаца и умутити у чврст снег.
  3. Посебно умутити жуманца, павлаку, 2дл млека и по потреби со. Додати измрвљени сир, снег од беланаца и блитву те полако промешати варјачом. 
  4. Одговарајућу тепсију науљити па дно и бочне стране прекрити кором за питу. Попрскати са мало уља и прекрити другом кором. 
  5. Једну кору оставити са стране, а преостале коре умакати у припремљен фил те благо гужвати и слагати једну до друге преко подлоге од кора. 
  6. Филовану питу прекрити преосталом кором. Крајеве увући у тепсију. 
  7. Питу премазати мешавином преосталог млека и уља. 
  8. Ставити питу да се пече у загрејаној рерни на 200°С док не порумени. Затим проверити да ли је средина печена па уколико није, прекрити је фолијом и пећи док не буде равномерно печена. 
Гужвара са блитвом
Гужвара са блитвом

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...