недеља, 13. јул 2014.

АРГЕНТИНСКА ПИЛЕТИНА

Аргентинска пилетина
Намирнице:
  • 1 пиле исечено на комаде, 
  • со, бибер, 
  • маслиново уље, 
  • 2 чена белог лука, 
  • 2 парадајза, 
  • 1 лист ловора, 
  • 1/4 кашичице мајорана, 
  • 1 кеса смрзнутог кукуруза шећерца (450 г)
Припрема: 
  1. Скувати кукуруз па га процедити.
  2. Скинути кожицу са пилета.
  3. Посолити и побиберити по укусу.
  4. У великом тигању (тефлонском) загрејати уље и пржити пилетину уз повремено окретање док не порумени и не запече се. 
  5. Кад је пилетина готова, извадити је из тигања и држати на топлом месту. 
  6. У том уљу продинстати уситњен бели лук, додати исечен парадајз, ловор и мајоран па динстати око 10 минута. 
  7. Додати и скуван кукуруз.
  8. Служити са комадима пилетине. 
Напомена: 
Уколико пилетину исечете на сасвим ситне комаде онда је можете умешати директно у сос са кукурузом и тако служити. Мени се тако више допада, али за овај пут сам удовољила укућанима како би свако могао да изабере део пилета који воли.
Парадајзу можете одстранити средину и у сос додати само исечено месо. Или га додати на самом крају како не би пустио много сока.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...