|
Пуњена погача |
За ову погачу потребно вам је:
- 4 јаја
- кашичица соли
- 6 кашика уља
- 200 ml млека
- 200 ml јогурта
- 16 кашика брашна (око 160 g)
- пола кесице прашка за пециво
- 150 - 200 g шунке (или неке саламе по избору)
- 150 g гауде (или неког другог качкаваља)
- моцарела
|
Пуњена погача |
Припрема:
- Одвојте беланца и жуманца.
- Беланца умутите у чврст шне и ставите са стране (нпр. у фрижидер).
- У жуманца додајте се, уље, млеко, јогурт, брашно и прашак за пециво па све умутите миксером.
- У умућену смесу додајте и снег од беланаца па их умешајте спатулом (или кашиком).
- Укључите рерну да се загрева на 230°C.
- Одговарајућу тепсију благо подмажите уљем и поспите брашном па улијте пола смесе.
- На тесто поређајте парчиће шунке, поспите нарендани качкаваљ и поређајте моцарелу исечену на колутове.
- Сипајте остатак смесе/теста преко пуњења.
- По жељи поспите сусамом или неким другим зрневљем.
- Пеците 20 минута у загрејаној рерни.
|
Пуњена погача |
|
Пуњена погача |
Нема коментара:
Постави коментар