понедељак, 16. децембар 2024.

Пуњена погача

Пуњена погача

За ову погачу потребно вам је:

  • 4 јаја
  • кашичица соли
  • 6 кашика уља
  • 200 ml млека
  • 200 ml јогурта
  • 16 кашика брашна (око 160 g)
  • пола кесице прашка за пециво
  • 150 -  200 g шунке (или неке саламе по избору)
  • 150 g гауде (или неког другог качкаваља)
  • моцарела
Пуњена погача

Припрема:

  1. Одвојте беланца и жуманца. 
  2. Беланца умутите у чврст шне и ставите са стране (нпр. у фрижидер).
  3. У жуманца додајте се, уље, млеко, јогурт, брашно и прашак за пециво па све умутите миксером.
  4. У умућену смесу додајте и снег од беланаца па их умешајте спатулом (или кашиком).
  5. Укључите рерну да се загрева на 230°C.
  6. Одговарајућу тепсију благо подмажите уљем и поспите брашном па улијте пола смесе.
  7. На тесто поређајте парчиће шунке, поспите нарендани качкаваљ и поређајте моцарелу исечену на колутове.
  8. Сипајте остатак смесе/теста преко пуњења.
  9. По жељи поспите сусамом или неким другим зрневљем.
  10. Пеците 20 минута у загрејаној рерни.
Пуњена погача


Пуњена погача




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...