![]()  | 
| Колутови-ђевреци са сусамом | 
Потребно је:
- 600 g меког брашна
 - 80 g отопљеног путера
 - 200 ml млека
 - 100 ml воде
 - 1 кашичица шећера
 - 1 кашичица соли
 - 1 кесица сувог квасца
 - 1 јаје
 - сусам
 - крупна со (морска или хималајска)
 
![]()  | 
| Колутови-ђевреци са сусамом | 
Поступак припреме:
- Просејати брашно у чинију за мешење и додати со. Направити удубљење.
 - Загрејати млеко и воду (37ºС) па половину количине течности сипати у удубљење у брашну.
 - Додати квасац, шећер и маслац.
 - Оставити неколико минута па додати остатак течности.
 - Руком замесити тесто тако да буде компактно. Пребацити тесто на радну површину и месити га 10-ак минута.
 - Умешено тесто ставити у фолију па оставити у фрижидер на 30-ак минута.
 - Извадити тесто из фрижидера (и фолије) па га поделити на 16 делова.
 - Сваки део обликовати у лоптицу, а затим формирати ваљак па спојити крајеве.
 - Колутове поређати у два плеха (од рерне) обложена папиром за печење па премазати умућеним јајетом и посути сусамом и крупном сољу.
 - Пећи у рерни загрејаној на 180ºС све док колутови лепо не порумене тј. 20-ак минута.
 
![]()  | 
| Колутови-ђевреци са сусамом | 
Рецепт је испробан са блога Моје грне.



Нема коментара:
Постави коментар