четвртак, 27. октобар 2022.

Колутови - ђевреци са сусамом

 

Колутови-ђевреци са сусамом

Потребно је:

  • 600 g меког брашна
  • 80 g отопљеног путера
  • 200 ml млека
  • 100 ml воде
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
  • 1 кесица сувог квасца
  • 1 јаје
  • сусам
  • крупна со (морска или хималајска)
Колутови-ђевреци са сусамом

Поступак припреме:
  1. Просејати брашно у чинију за мешење и додати со. Направити удубљење.
  2. Загрејати млеко и воду (37ºС) па половину количине течности сипати у удубљење у брашну.
  3. Додати квасац, шећер и маслац. 
  4. Оставити неколико минута па додати остатак течности.
  5. Руком замесити тесто тако да буде компактно. Пребацити тесто на радну површину и месити га 10-ак минута.
  6. Умешено тесто ставити у фолију па оставити у фрижидер на 30-ак минута.
  7. Извадити тесто из фрижидера (и фолије) па га поделити на 16 делова.
  8. Сваки део обликовати у лоптицу, а затим формирати ваљак па спојити крајеве.
  9. Колутове поређати у два плеха (од рерне) обложена папиром за печење па премазати умућеним јајетом и посути сусамом и крупном сољу.
  10. Пећи у рерни загрејаној на 180ºС све док колутови лепо не порумене тј. 20-ак минута.
Колутови-ђевреци са сусамом


Рецепт је испробан са блога Моје грне.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...