понедељак, 28. мај 2012.

ТОРТА БЕЗ БРАШНА (са јагодама и лешником)

Соооочнооооооо!!!
Торта без брашна
За 2 коре:
  • 2х4 јаја
  • 2х100 г шећера
  • 2х100 г млевених лешника
За фил:
  • 300 г јагода
  • кесица праха за шлаг крем од чоколаде
  • 125 мл млека за шлаг
За декорацију:
  • 2 кесице праха за шаг
  • млеко или вода за шлаг (нешто мање него што је назначено на кесици)
  • 200 г јагода
  • 100 г чоколаде за кување
  • комадић маслаца или мало уља (за чоколаду)
Торта без брашна
Припрема:
Одвојте жуманаца и беланца. Чврсто улупајте беланца. Жуманца пенасто умутите са шећером, додајте млевене лешнике и снег од беланаца. Масу уједните па је сипајте у обложен калуп за торту.  Рерну загрејте на 200 степени, ставите тесто да се пече и одмах смањите температуру на 160 степени. Пеците око 40 минута. Моја препорука је да посебно испечете две коре, мада можете и једну па је пресеците на пола кад се охлади.


Шлаг-крем од чоколаде умтите са 125 мл млека, а јагоде уситните у блендеру или евентуално испасирајте. Прву кору премажите половином каше од јагода па шлаг-кремом од чоколаде. Прекријте другом кором и поновите поступак. Ја сам коре пекла у малом округлом плеху пречника око 24 цм. Коре наравно можете да печете и у већем плеху, али онда доњу кору премажите целом мером испасираних јагода и крем-шлага па само нанесите другу кору без поновног премазивања.
Торта без брашна
Торту премажите шлагом, прелијте глазуром од чокоаде и украсите јагодама или већ искомбинујте декорацију по жељи.
Торта без брашна

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...