недеља, 26. јун 2011.

ГРАТИНИРАНО ПОВРЋЕ

Састојци: 
  • 1 плави патлиџан (300 г) 
  • 3 тиквице (450 г) 
  • 2 парадајза (300 г) 
  • 300 г печурака 
  • 2 јаја 
  • 200 мл јогурта 
  • со, бибер, оригано 
  • уље за подмазивање плеха
Припрема: 
Плави патлиџан исећи на колутове, посолити и оставити десетак минута да пусти сок. Тиквице и парадајз исецкати на колутове, а печурке на четвртине. У подмазан плех слагати припремљено поврће (патлиџан, тиквице, парадајз, печурке). Умутити јаја, сипати их у јогурт, зачинити па прелити поврће. Покрити алу-фолијом и пећи у рерни 40-ак минута на 220°Ц. Служити са црним хлебом.

Гратинирано поврће

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...