субота, 12. мај 2018.

ПИТА СА ГРИЗОМ

Потребно је:
500 g  кора за питу
4 јаја
300 g шећера
1,5 dl уља
2 dl јогурта или киселог млека
200 g гриза
рендану корицу од пола лимуна
кесица прашка за пециво

За сируп:
4 dl воде
300 g шећера
сок од једног лимуна

Припрема:
Прво скувајте сируп од датих састојака. Треба да ври 10-ак минута. Оставите са стране да се хлади. Затим поделите коре на 4 дела - за четири ролата. Укључите рерну на 180 степени да се загрева.

Умутите јаја са шећером. Додајте јогурт, уље и лимунову корицу. Када се шећер отопи, додајте гриз помешан са прашком за пециво. Фил поделите на четири дела и стављајте по мало фила на сваку кору. Уролајте коре и одмах их стављајте у благо подмазан плех за печење. Плех ставите у загрејану рерну и питу пеците 20-ак минута. 
Печену питу извадите из рерне, По жељи је можете на неколико места избоцкати виљушком или чачкалицом како би боље упила сируп и тако врелу је одмах прелијте охлађеним сирупом. Охлађену исећи на парчиће жељене величине. Чувати је у фрижидеру.

Пита са гризом

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...