Потребно је за 4 порције:
- 340 грама кукуруза из конзерве
 - 2 конзерве туњевине (од по 185 гр)
 - 4 порције тестенине (пожељно "фиори", али ако их немате искористите било које друге)
 - 1/2 дл парадајз пасте
 - 2 дл павлаке за кување
 - 1 дл млека
 - 2 кашике чили соса
 - со, бибер
 - 65 гр руколе
 
Припрема:
- Оцедите кукуруз и туњевину.
 - Скувајте тестенину према упутству на паковању.
 - У посебној шерпици помешајте парадајз пасту, павлаку, млеко, чили сос, кукуруз и туњевину. Ставите да се кува неколико минута, посолите и побиберите, а затим оставите на топлом до служења.
 - Сервирајте скувану тестенину са сосом од туне и руколом.
 
Савет:
По жељи, обогатите сос кајенским бибером и соком од лимуна. Или, исецкајте црни лук, пропржите га и помешајте са сосом од туњевине.
Ingredienser:
Smaka gärna av såsen med lite cayennepeppar och pressad citron. Eller hacka en lök, stek den och blanda i tonfisksåsen.
![]()  | 
| Тестенина са кремастим сосом од туњевине // Pasta med krämig tonfisksås | 
Ingredienser:
- 340 g majskorn
 - 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
 - 4 port pasta gärna fiori
 - 1/2 dl tomatpesto
 - 2 dl vispgrädde
 - 1 dl mjölk
 - 2 msk chilisås
 - salt
 - peppar
 - 65 g ruccola
 
- Låt majs och tonfisk rinna av i ett durkslag.
 - Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
 - Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sojabönorna koka med några minuter på slutet.
 - Blanda tomatpesto, grädde, mjölk, chilisås, majs och tonfisk i en panna. Låt koka någon minut och håll sedan varmt. Smaka av med salt och peppar.
 - Servera tonfisksåsen med pasta och ruccola.
 
Smaka gärna av såsen med lite cayennepeppar och pressad citron. Eller hacka en lök, stek den och blanda i tonfisksåsen.

Нема коментара:
Постави коментар