Потребно је за 4 порције:
- 340 грама кукуруза из конзерве
- 2 конзерве туњевине (од по 185 гр)
- 4 порције тестенине (пожељно "фиори", али ако их немате искористите било које друге)
- 1/2 дл парадајз пасте
- 2 дл павлаке за кување
- 1 дл млека
- 2 кашике чили соса
- со, бибер
- 65 гр руколе
Припрема:
- Оцедите кукуруз и туњевину.
- Скувајте тестенину према упутству на паковању.
- У посебној шерпици помешајте парадајз пасту, павлаку, млеко, чили сос, кукуруз и туњевину. Ставите да се кува неколико минута, посолите и побиберите, а затим оставите на топлом до служења.
- Сервирајте скувану тестенину са сосом од туне и руколом.
Савет:
По жељи, обогатите сос кајенским бибером и соком од лимуна. Или, исецкајте црни лук, пропржите га и помешајте са сосом од туњевине.
Ingredienser:
Smaka gärna av såsen med lite cayennepeppar och pressad citron. Eller hacka en lök, stek den och blanda i tonfisksåsen.
Тестенина са кремастим сосом од туњевине // Pasta med krämig tonfisksås |
Ingredienser:
- 340 g majskorn
- 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
- 4 port pasta gärna fiori
- 1/2 dl tomatpesto
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk chilisås
- salt
- peppar
- 65 g ruccola
- Låt majs och tonfisk rinna av i ett durkslag.
- Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sojabönorna koka med några minuter på slutet.
- Blanda tomatpesto, grädde, mjölk, chilisås, majs och tonfisk i en panna. Låt koka någon minut och håll sedan varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera tonfisksåsen med pasta och ruccola.
Smaka gärna av såsen med lite cayennepeppar och pressad citron. Eller hacka en lök, stek den och blanda i tonfisksåsen.
Нема коментара:
Постави коментар