недеља, 17. септембар 2017.

СВИЊСКИ ФИЛЕ СА СОСОМ ОД АВОКАДА // Fläskytterfilé med avokadobea

Свињски филе са сосом од авокада //  Fläskytterfilé med avokadobea
Потребно је за 4 порције:
  • 900 гр кромпира
  • 1 кашика уља
  • со, бибер
  • 2 авокада
  • 1/2 дл павлаке
  • 1 кашичица дижон сенфа
  • 1 кашичица обичног сенфа
  • 2 кашичице естрагона
  • 2 кашичице белог винског сирћа
  • 600 г свињског филеа
  • 1 кашика путера
  • 1 главица салате
Припрема:
  1. Укључите рерну на 225 степени.
  2. Оперите, ољуштите и исеците кромпир. Помешајте га са уљем, зачините сољу и бибером, сипајте у плех и пеците у средини рерне док не порумени.
  3. Месо исеците, посолите и побиберите и пржите у тигању на масноћи.
  4. Авокадо пресеците на пола и извадите језгро. Направите пире од меса авокада и помешајте га са павлаком, сенфом, естрагоном и сирћем.
  5. Салату исеците на комаде. Зачините сољу и сирћем.
  6. Сервирајте месо са кромпиром, салатом и авокадом.
Савет:
Запечени кромпир додатно зачините са мало кајенског бибера, алевом паприком и тимијаном (мајчином душицом).

Напомена:
Ако нађете 'crème fraiche' са укусом три врсте сенфа онда користите то уместо мешавине павлаке са две врсте сенфа.

Свињски филе са сосом од авокада //  Fläskytterfilé med avokadobea
Ingredienser:
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 avokador
  • 1/2 dl crème fraiche (med smak av tre sorters senap)
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 huvudsallad
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Avokadobea: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa dem med crème fraiche, dragon och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kött: Skiva köttet och stek i matfettet runt om och krydda med salt och peppar. Lägg det potatisplåten några minuter tills innertemperaturen är 70°C.
  5. Skär eller riv salladen i bitar. Servera gärna med en vinägrett.
  6. Servera köttet med potatis, sallad och avokadobea.

Gör laktosfri: blanda 1/2 dl naturell laktosfri crème fraiche med 1 tsk svensk senap innan den vänds ner i avokadomoset (för 4 port).

Tips
Det kan vara gott att krydda potatisen med lite paprikapulver och cayennepeppar. Eller strö lite timjan på köttet.
Свињски филе са сосом од авокада //  Fläskytterfilé med avokadobea


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...