Пилетина у сосу од сенфа са пиринчем // Stekt kyckling i senapssås med ris |
- 4 порције пиринча
- 640 гр филета пилећег белог меса
- 2 кашичице уља
- со, бибер
- 1,5 дл павлаке
- 1 кашичица дижон сенфа
- 1 кашичица обичног сенфа
- 1 дл млека
- 1 кашичица босиљка
- 4 парадајза
- Одмрзните пилетину (ако је замрзнута).
- Скувајте пиринач по упутству на паковању.
- Сваки пилећи филе исеците по дужини на три дела. Пилетину пржите у тигању на уљу. Зачините сољу и бибером.
- Снизите температуру, додајте павлаку претходно помешану са сенфом, млеко и босиљак. Пустите да крчка око 3 минута, а затим окрените пилетину и динстајте још 3 минута.
- Исеците опран парадајз на комаде.
- Пилетину у сосу служите са пиринчем и парадајзом.
Парадајз помешајте са 1/2 кашике црвеног винског сирћа и 1/2 кашике маслиновог уља. Посолите и побиберите.
Као варијација - босиљак у рецепту можете заменити естрагоном или першуном.
Ingredienser:
Tips:
Blanda tomaterna med 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk olivolja (för 4 port). Krydda med salt och peppar. Som variation kan det vara gott att byta ut basilikan i receptet mot dragon eller persilja.
Пилетина у сосу од сенфа са пиринчем // Stekt kyckling i senapssås med ris |
- 4 port ris eller annat gryn
- 640 g majskycklingfilé
- 2 tsk olja
- salt och peppar
- 1 1/2 dl crème fraiche (med smak av tre sorters senap)
- 1 dl mjölk
- 1 tsk basilika
- 4 tomater
- Tina kycklingen (om fryst används).
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
- Sänk värmen och häll i crème fraiche och mjölk och krydda med basilika. Låt sjuda ca 3 minuter. Vänd sedan kycklingen och sjud ytterligare ca 3 minuter.
- Skär tomaterna i bitar.
- Servera kycklingen i såsen med ris och tomater.
Tips:
Blanda tomaterna med 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk olivolja (för 4 port). Krydda med salt och peppar. Som variation kan det vara gott att byta ut basilikan i receptet mot dragon eller persilja.
Нема коментара:
Постави коментар