![]()  | 
| Пилетина у сосу од сенфа са пиринчем // Stekt kyckling i senapssås med ris | 
- 4 порције пиринча
 - 640 гр филета пилећег белог меса
 - 2 кашичице уља
 - со, бибер
 - 1,5 дл павлаке
 - 1 кашичица дижон сенфа
 - 1 кашичица обичног сенфа
 - 1 дл млека
 - 1 кашичица босиљка
 - 4 парадајза
 
- Одмрзните пилетину (ако је замрзнута).
 - Скувајте пиринач по упутству на паковању.
 - Сваки пилећи филе исеците по дужини на три дела. Пилетину пржите у тигању на уљу. Зачините сољу и бибером.
 - Снизите температуру, додајте павлаку претходно помешану са сенфом, млеко и босиљак. Пустите да крчка око 3 минута, а затим окрените пилетину и динстајте још 3 минута.
 - Исеците опран парадајз на комаде.
 - Пилетину у сосу служите са пиринчем и парадајзом.
 
Парадајз помешајте са 1/2 кашике црвеног винског сирћа и 1/2 кашике маслиновог уља. Посолите и побиберите.
Као варијација - босиљак у рецепту можете заменити естрагоном или першуном.
Ingredienser:
Tips:
Blanda tomaterna med 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk olivolja (för 4 port). Krydda med salt och peppar. Som variation kan det vara gott att byta ut basilikan i receptet mot dragon eller persilja.
![]()  | 
| Пилетина у сосу од сенфа са пиринчем // Stekt kyckling i senapssås med ris | 
- 4 port ris eller annat gryn
 - 640 g majskycklingfilé
 - 2 tsk olja
 - salt och peppar
 - 1 1/2 dl crème fraiche (med smak av tre sorters senap)
 - 1 dl mjölk
 - 1 tsk basilika
 - 4 tomater
 
- Tina kycklingen (om fryst används).
 - Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
 - Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
 - Sänk värmen och häll i crème fraiche och mjölk och krydda med basilika. Låt sjuda ca 3 minuter. Vänd sedan kycklingen och sjud ytterligare ca 3 minuter.
 - Skär tomaterna i bitar.
 - Servera kycklingen i såsen med ris och tomater.
 
Tips:
Blanda tomaterna med 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk olivolja (för 4 port). Krydda med salt och peppar. Som variation kan det vara gott att byta ut basilikan i receptet mot dragon eller persilja.


Нема коментара:
Постави коментар