Састојци:
- 500 г кадаифа,
 - 200 г млевених ораха,
 - 150 г маслаца,
 - 800 г шећера,
 - 1 л воде
 
Припрема:
- Воду и шећер кувајте неколико минута. Оставите да се сируп охлади.
 - Тепсију науљите и сложите једну трећину кадаифа.
 - Поспите половином ораха.
 - Ставите другу трећину кадаифа.
 - Поспите остатком ораха.
 - Прекријте остатком кадаифа.
 - Маслац исеците на танке листиће и поређајте их преко кадаифа. На овај начин се масноћа равномерно распореди преко кадаифа приликом печења. Ко воли може да стави и више маслаца.
 - Кадаиф пеците око сат времена на 150 степени тј. док не порумени и одвоји се од тепсије.
 - Извадите га из рерне и оставите неколико минута да се охлади.
 - Кашиком или кутлачом наливајте кадаиф са половином количине сирупа.
 - Сачекајте неколико минута па залијте кадаиф остатком сирупа.
 

Stalni viđam kadaif po prodavnicama a nemam hrabrosti da ga napravim, nisam ga nikad ranije jela, nema ga slastičarnicama da bar tamo probam. Do skora nisam ni znala šta je to. Vidim da je priprema jednostavna, a po sastojcima, čini mi se da je ukus sličan baklavi, pa možda se jednom odvažim.
ОдговориИзбришиVelika mi je zelja da probam kadaif. Moji su bili u Turskoj ove godine i jako im se dopao...
ОдговориИзбришиDragana, ako odlučiš da dođeš na Adu samo me kontaktiraj na mail da bi te uključila u cirkularni mail kojim se dopisujemo i dogovaramo pre viđenja oko sitnih detalja.
ОдговориИзбриши