  | 
| Виршле у мрежици | 
Рецепт сам пронашла у часопису "Добра храна" (бр. 54, април 2012.) под називом "Плетенице".  
  | 
| Виршле у мрежици | 
Састојци:
- 500 г брашна, 
 
- 1/2 коцкице свежег квасца, 
 
- 100 мл уља, 
 
- 150 мл млека, 
 
- 1 кашичица шећера, 
 
- сусам, 
 
- 1 јаје,
 
- со,
 
- 8-10 пилећих виршли. 
 
  | 
| Виршле у мрежици | 
Припрема: 

 
- У млако млеко додамо кашичицу шећера и квасац, промешамо, оставимо на топлом и сачекамо да надође. 
 
- У посуду за мешење сипамо половину количине брашна, додамо надошао квасац, со по укусу и уље. Промешамо. 
 
- Постепено додајемо преостало брашно и ручно месимо док тесто не почне да се одваја од посуде. Умешено тесто покријемо и оставимо на топлом да нарасте. 
 
- Пилеће виршле очистимо од фолије и уздуж пресечемо на пола. 
 
- Надошло тесто истањити оклагијом на дебљину од 0,5 цм. Округлим, зупчастим ножем исечемо траке ширине 1,5 цм. Дужине трака одредимо према дужини виршли. 
 
- Плех обложимо папиром  за печење и директно на њему формирамо мрежице јер ће вам можда бити незгодно да их готове пребацујете са радне површине. 
 
- Узети три траке теста и две половине виршле и наизменично их поређати у вертикалном поретку. Затим узети још четири краће траке теста па их хоризонтално уплести између теста и виршли. 
 
- На исти начин уплести преостале виршле у мрежице, премазати их умућеним јајетом и посути сусамом. 
 
- Пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумене. 
 
  | 
| Виршле у мрежици | 
 
 
 
Jako dekorativno, super ideja :)
ОдговориИзбришиЗа предјело, занимљиву вечеру.... :)
ОдговориИзбришиJako lepo izgleda. Klinci bi se odusevili! :)
ОдговориИзбришиДа, моји су једва дочекали да буде готово :)
ОдговориИзбришиOdlično i fino!
ОдговориИзбриши