недеља, 03. јун 2012.

ТУЊЕВИНА СА ПАСУЉЕМ

Ову салату можете јести као самосталан оброк за доручак или вечеру па чак и лагани летњи ручак.

Састојци: 
  • 2 конзерве туњевине у комаду
  • 1 мања конзерва црвеног салатног пасуља
  • 1 мања главица црно лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 мања главица зелене салате
  • 1 лимун тј. сок
  • со, бибер
Припрема: 
Пасуљ извадити из конзерве и добро га испрати. Туњевину оцедити од вишка уља. Црни лук ољуштити и исећи на тање листиће. Бели лук ситно исецкати. Зелену салату опрати и исећи на шире резанце. Све састојке сјединити, додати сок од лимуна и зачинити по укусу. Служити са интегралним хлебом.

Туњевина са пасуљем
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...