Ову салату можете јести као самосталан оброк за доручак или вечеру па чак и лагани летњи ручак.
Састојци:
- 2 конзерве туњевине у комаду
- 1 мања конзерва црвеног салатног пасуља
- 1 мања главица црно лука
- 2 чена белог лука
- 1 мања главица зелене салате
- 1 лимун тј. сок
- со, бибер
Пасуљ извадити из конзерве и добро га испрати. Туњевину оцедити од вишка уља. Црни лук ољуштити и исећи на тање листиће. Бели лук ситно исецкати. Зелену салату опрати и исећи на шире резанце. Све састојке сјединити, додати сок од лимуна и зачинити по укусу. Служити са интегралним хлебом.
Туњевина са пасуљем |
Evo i mene konačno u posjeti i jako mi se sviđa blog i izbor recepata.
ОдговориИзбришиObzirom na vrućine, ova salatica mi se čini vrlo upotrebljiva i biram nju, do idučeg susreta. :)