|
Колач од јабука са пишкотама |
За ову лагану посластицу на бази воћа
потребно је:
- мање паковање пишкота
- 4 веће јабуке (око 800г)
- 6 кашика кристал шећера
- 700 мл воде
- кесица ванилин шећера (10г)
- кесица праха за пудинг од ваниле (40г)
- кесица праха за шлаг који се припрема са водом
Припрема:
У одговарајућу посуду поређати пишкоте да прекрију дно. Опране јабуке ољуштити, исећи на кришке и скувати у 700мл воде, уз додатак ванилиног шећера и 6 супених кашика кристал шећера. Куване јабуке извадити из течности (најбоље француском кашиком или нечим сличним) па поређатипреко пишкота. Одмерите сок који је преостао после кувања и требало би да га има 500мл. По потреби одлијте вишак или додајте мало воде. У тих 500мл сока, уместо у млеку, на уобичајен начин скувајте пудинг од ваниле. Скуван, топао пудинг прелити преко јабука. Охлађено украсити шлагом који је умућен са водом. Пожељи посути циметом и сецканим орасима. Сећи на коцке или га припремити у појединачним посудама.
|
Колач од јабука са пишкотама |
Нема коментара:
Постави коментар