недеља, 3. јун 2012.

КОЛАЧ ОД ЈАБУКА СА ПИШКОТАМА


Колач од јабука са пишкотама
За ову лагану посластицу на бази воћа потребно је: 
  • мање паковање пишкота
  • 4 веће јабуке (око 800г)
  • 6 кашика кристал шећера
  • 700 мл воде
  • кесица ванилин шећера (10г)
  • кесица праха за пудинг од ваниле (40г)
  • кесица праха за шлаг који се припрема са водом
Припрема: 
У одговарајућу посуду поређати пишкоте да прекрију дно. Опране јабуке ољуштити, исећи на кришке и скувати у 700мл воде, уз додатак ванилиног шећера и 6 супених кашика кристал шећера. Куване јабуке извадити из течности (најбоље француском кашиком или нечим сличним) па поређатипреко пишкота. Одмерите сок који је преостао после кувања и требало би да га има 500мл. По потреби одлијте вишак или додајте мало воде. У тих 500мл сока, уместо у млеку, на уобичајен начин скувајте пудинг од ваниле. Скуван, топао пудинг прелити преко јабука. Охлађено украсити шлагом који је умућен са водом. Пожељи посути циметом и сецканим орасима. Сећи на коцке или га припремити у појединачним посудама.

Колач од јабука са пишкотама

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...