субота, 07. јануар 2012.

КАПУЋИНО ТОРТА

За љубитеље торти са јаким укусом кафе.  


Капућино торта
Састојци
  • 15 јаја
  • 250 г кристал шећера 
  • 100 г шећера у праху
  • 300 г млевених ораха 
  • 3 супене кашике брашна
  • 3 супене кашике густина 
  • 2 кесице праха за пудинг од ваниле 
  • 250 г путера (маргарина) 
  • 1 л млека 
  • 3 кесице праха за капућино 
  • 2 кашике вреле воде
Капућино торта
Припрема

Коре: направити три коре од по 5 беланаца, 50 г шећера, 100 г млевених ораха и 1 супене кашике брашна. Коре пећи у подмазаном и брашном посутом плеху или обложеним пек паиром око 35' на 150°С. 

Фил: Од 1 л млека одвојити 100 мл, а остало млеко ставити да проври. У оних 100 мл размутити 15 жуманаца, 100 г кристал шећера, прах за пудинг од ваниле и 3 кашике густина. Ту смесу лагано сипати у вријуће млеко непрестано мешајући. Фил добро охладити па га сјединити са претходно умућеним путером са шећером у праху. Прах за капућино размутити са 2 кашике вреле воде и додати у фил. Све добро сјединити. Филовати: кора - фил - кора - фил - кора - остатак фила - украсити по жељи. 

Капућино торта
Капућино торта
Капућино торта
Капућино торта
Капућино торта
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...