За љубитеље торти са јаким укусом кафе.
|
Капућино торта |
Састојци:
- 15 јаја
- 250 г кристал шећера
- 100 г шећера у праху
- 300 г млевених ораха
- 3 супене кашике брашна
- 3 супене кашике густина
- 2 кесице праха за пудинг од ваниле
- 250 г путера (маргарина)
- 1 л млека
- 3 кесице праха за капућино
- 2 кашике вреле воде
|
Капућино торта |
Припрема:
Коре: направити три коре од по 5 беланаца, 50 г шећера, 100 г млевених ораха и 1 супене кашике брашна. Коре пећи у подмазаном и брашном посутом плеху или обложеним пек паиром око 35' на 150°С.
Фил: Од 1 л млека одвојити 100 мл, а остало млеко ставити да проври. У оних 100 мл размутити 15 жуманаца, 100 г кристал шећера, прах за пудинг од ваниле и 3 кашике густина. Ту смесу лагано сипати у вријуће млеко непрестано мешајући. Фил добро охладити па га сјединити са претходно умућеним путером са шећером у праху. Прах за капућино размутити са 2 кашике вреле воде и додати у фил. Све добро сјединити. Филовати: кора - фил - кора - фил - кора - остатак фила - украсити по жељи.
|
Капућино торта |
|
Капућино торта |
|
Капућино торта |
|
Капућино торта |
|
Капућино торта |
Obozavam torte i kolace sa jakim ukusom. Volim da u svakom zalogaju osetim jacinu arome, a sa ovom tortom nema greske. Probala sam je davno, divna je
ОдговориИзбриши