Састојци:
- 2 л кашастог сока од јагоде
- 5 кесица праха за пудинг од јагоде
- 400 г маргарина/путера
- 400 г шећера у праху
- 300 г праха за шлаг
- 3 дцл минералне газиране воде
- 300 г праха за шлаг са укусом јагоде
- 400 г пишкота - два велика паковања
- 200 г чоколаде за кување ("менаж" на пример)
Припрема:
- Пудинг од јагоде скувати у 1,2 л кашастог сока од јагоде и оставити да се охлади. Повремено промешати како се не би ухватила корица на пудингу.
- Маргарин или путер омекшан на собној температури пенасто умутити са шећером у праху и сјединити га са охлађеним пудингом у фил број један.
- Прах за шлаг умутити са 3 дцл минералне газиране воде и тиме сте добили фил број два.
- Прах за шлаг са укусом јагоде умутити са 3 дцл сока од јагода и тиме сте добили фил број три.
- Пишкоте поделити на пола па прву половину поређати на подлогу за торту, али их претходно умакати у сок од јагода.
- Отопити чоколаду и прелити пишкоте па сачекати да се чоколада стегне пре наношења фила. На кратко се може ставити и у замрзивач, ако желите да убрзате процес или вам је јако топло у кући.
- Када се чоколада стегла нанети половину фила од пудинга.
- Следећи слој је фил од белог шлага - прва половина.
- Затим слој шлага од јагода - половина.
- Поново поређати ред пишкота умочених на кратко у сок од јагода.
- Нанети остатак фила број један.
- Премазати остатком фила број два.
- Украсити остатком фила број три или трећи фил нанети као још један слој па додатно украсити по жељи.
Значи, слојеви иду следећим редом:
- пишкоте умочене у сок од јагода
- чоколада
- фил од пудинга и маргарина
- фил од белог шлага
- фил од розе шлага
- пишкоте умочене у сок од јагода
- фил од пудинга и маргарина
- фил од белог шлага
- фил од розе шлага
Аурелио торта |
Аурелио торта |
Svidja mi se Gago ova verzija,lagana i veoma ukusnaaaa.Pozz
ОдговориИзбриши