уторак, 26. јул 2011.

ЦАЦИКИ

За припрему Цацики салате биће вам потребно:
  • бар 1 кг краставаца 
  • 2-3 чаше павлаке 
  • неколико ченова белог лука 
  • со
Припрема
Краставце оперите, ољуштите, извуците горчину и изрендајте на ситно. Али, може се десити да неки краставац остане горак. Пробајте их пре рендања, немојте дозволити да један горки краставац упропасти салату. Затим их оставите да се потпуно оцеде. Неки шефови кухиња препоручују да их оставите и неколико сати, али ја их једноставно добро исцедим сопственим рукама. 
Оцеђене краставце пребаците у чинију за служење па умешајте две павлаке. По потреби додајте и трећу. Зависи какву текстуру и густину желите да добијете. 
Неколико ченова белог лука очистите и убаците у салату. Не целе, наравно. Можете их исецкати на ситно, згњечити оном справицом за бели лук или чак и њих изрендати. Посолите по укусу, све добро измешајте и оставите у фрижидер  да се добро охлади.

Цацики - τζατζίκι - tzatziki - caciki
Не брините, ова слика не приказује целу количину салате коју ћете добити, већ једну сасвим малу порцију од 2-3 кашике. 😊

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...