Састојци:
- 1 кг вишања
- 1 кг шећера
Припрема:
Оперите и очистите вишње од петељки и коштица. Ставите их у шерпу у којој ћете кувати слатко и преко вишања сипајте шећер. Оставите да стоји 5-6 сати да вишње отпусте сок. Ја сам припремала увече па сам вишње са шећером оставила преко ноћи, а ујутру сам наставила са кувањем. Током кувања повремено скидајте пену, па кад пена почне да шушти скините са ватре и поклопите влажном крпом. Оставите слатко да стоји 24 сата. Онда сипајте у тегле.
Nemojte vise o visnajma ,ko boga vas molim.Moj Neustrasivi ce ceo kucni budzet potrositi na njih:)A evo priznajem ovo tvoje slatko mogla bih i ja;))
ОдговориИзбришиDivno je ovo slatko, nekad sam rado pravila slatka, ali pošo niko ne jede, sad puno ređe, od višanja obožavam i isto tako pravim :)
ОдговориИзбриши