уторак, 28. јун 2011.

ГУЛАШ СА ПРОКЕЉОМ

Састојци: 
  • 600 г јунећег бута 
  • 400 г црног лука (3 главице)
  • 400 г прокеља (ван сезоне паковање од 450 г) 
  • 200 г кромпира (1 мало већи кромпир) 
  • со, бибер, першун 
Припрема:
Месо исећи на коцкице величине 1х1цм и динстати на мало масноће на лаганој ватри. Мешати док месо не пусти течност како се не би залепило за дно шерпе. Кад месо добије лепу боју, додати ситно исецкан црни лук и налити мало воде. Динстати као и код обичног гулаша све док месо не омекша, уз повремено мешање и доливање воде. Додати кромпир исечен на коцкице величине меса, а затим додати и прокељ. Зачинити и по потреби долити воде. Ја сам додала и црвену зачинску паприку, више због боје него због укуса, али није неопходно. Кувати још пола сата. Гулаш сервирати топао уз интегрални хлеб.

Гулаш са прокељом
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...