уторак, 28. јун 2011.

ГУЛАШ

Састојци
  • свињско или јунеће месо 
  • црни лук 
  • пасирани парадајз
  • со, зачин, бибер, 
  • црвена зачинска паприка 
  • кашика брашна
Припрема
  1. Количину меса прилагодити броју особа. 
  2. Колико грама меса, толико и црног лука. 
  3. Месо исећи на коцкице и пропржити на масноћи док не добије лепу боју са свих страна. Додати ситно исецкан црни лук и дуго динстати на лаганој ватри у мало воде. Наравно, по потреби долити воде и с времена на време промешати. Када месо омекша, посолити га, додати зачин, бибер и црвену зачинску паприку. 
  4. Кашику брашна можете размутити у пола чаше воде, додати гулашу и онда га налити пасираним парадајзом. Ја обично, брашно одмах размутим у чаши парадајза па онда по потреби додам још парадајза. Количина зависи од тога колико густ гулаш желите, што опет зависи од почетне количине меса и лука. Можете користити свој домаћи парадајз или неки од куповних, типа "томатино", "томатело", "соса"... 
  5. Све добро промешати и оставити још мало на ватри, да се све заједно укрчка. По жељи служити са куваном тестенином или пиреом од кромпира. 
Гулаш
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...