Састојци:
- свињско или јунеће месо
- црни лук
- пасирани парадајз
- со, зачин, бибер,
- црвена зачинска паприка
- кашика брашна
Припрема:
- Количину меса прилагодити броју особа.
- Колико грама меса, толико и црног лука.
- Месо исећи на коцкице и пропржити на масноћи док не добије лепу боју са свих страна. Додати ситно исецкан црни лук и дуго динстати на лаганој ватри у мало воде. Наравно, по потреби долити воде и с времена на време промешати. Када месо омекша, посолити га, додати зачин, бибер и црвену зачинску паприку.
- Кашику брашна можете размутити у пола чаше воде, додати гулашу и онда га налити пасираним парадајзом. Ја обично, брашно одмах размутим у чаши парадајза па онда по потреби додам још парадајза. Количина зависи од тога колико густ гулаш желите, што опет зависи од почетне количине меса и лука. Можете користити свој домаћи парадајз или неки од куповних, типа "томатино", "томатело", "соса"...
- Све добро промешати и оставити још мало на ватри, да се све заједно укрчка. По жељи служити са куваном тестенином или пиреом од кромпира.
Гулаш |
Volim, jedem i redovno pravim.A tim povodom moram da spomenem jednu kasetu koju su moji roditelji snimili kad sam bila mozda 4 godine.T u ja kazem na pitanje:Kad budes isla u skolu sta ces tamo da radis, odgovaram:Tamo cu da citam i da piskim(pisem)
ОдговориИзбришиA na pitanje:Sta najvise volis da jedes?,odgovaram:Najvise NE volim da jedem gulas:)