У неким крајевима Србије ове паприке су познате под називом белолучане, али ја их одувек знам као улучене паприке. У сваком случају, то ми је један од најукуснијих начина спремања паприке. Морам признати да их ипак једем само када их спремимо моја мама или ја јер ми не користимо сирће у припреми. Оно ми потпуно уништи укус, али сви се ми разликујемо па како ко воли.
Састојци:
Улучене паприке |
Састојци:
- печене паприке
- бели лук
- уље
- со
Припрема:
- Паприке печете у сезони, а део оставите у замрзивачу па их користите кад год вам се једу :)
- Печене паприке ољуштите.
- Ређајте их у одговарајућу посуду.
- Сваки ред посолите и поспите сецканим белим луком.
- Налијте уљем.
- Затворите посуду и држите у фрижидеру до служења.
- Паприке служите као салату или само уз хлеб и сир, а ко воли може и да умаче хлеб у уље које преостане. Њам!
Улучене паприке |
Нема коментара:
Постави коментар