ПИТА - ПИЦА
|
Пита-пица |
Потребно је:
- 1/2 кг кора за питу
- 1 чаша јогурта
- 1 чаша уља
- 150 г брашна
- 4 јаја
- прашак за пециво
- 2 х 100 мл кечапа
- 100 г гауде (или неког качкаваља по избору)
- оригано
|
Пита-пица |
Припрема:
- Умутити жуманца са јогуртом и уљем. Додати брашно помешано са прашком за пециво, па затим умешати снег од беланаца. То је фил којим се премазују коре које треба поделити на два једнака дела.
- На радну површину ставити две коре, премазати их филом, покрити их са следеће две коре, поново премазати филом и тако поступати док се не утроши прва половина кора.
- Последњу кору уместо филом треба премазати кечапом, посути ориганом и ренданим сиром. То су обавезни састојци, а остали додаци као што су шунка или печурке могу се такође додати. Ја сам вечерас додала и око 100 г рендане шунке.
- Коре завити у ролат и пребацити на велики плех. Поновити поступак са преосталим корама. Остатком фила премазати оба ролата и пећи у загрејаној рерни (на 220º па после неколико минута смањите на 200º). Укупно време печења је 15-ак минута. Топлу, али не врућу питу, сећи на парчиће ширине два до три прста (или ширина већег ножа).
|
Пита-пица |
Baš zanimljiv recept! Pravim nešto slično ali bez fila od jogurta i jaja. Probat ću i ovaj način ! pozz
ОдговориИзбришиПробајте па јавите утиске :) Надам се да ћете уживати као што смо и ми.
Избриши