четвртак, 20. фебруар 2014.

ПИТА - ПИЦА

Пита-пица
Потребно је:
  • 1/2 кг кора за питу 
  • 1 чаша јогурта
  • 1 чаша уља 
  • 150 г брашна 
  • 4 јаја 
  • прашак за пециво
  • 2 х 100 мл кечапа 
  • 100 г гауде (или неког качкаваља по избору)
  • оригано 
Пита-пица

Припрема:
  1. Умутити жуманца са јогуртом и уљем. Додати брашно помешано са прашком за пециво, па затим умешати снег од беланаца. То је фил којим се премазују коре које треба поделити на два једнака дела. 
  2. На радну површину ставити две коре, премазати их филом, покрити их са следеће две коре, поново премазати филом и тако поступати док се не утроши прва половина кора. 
  3. Последњу кору уместо филом треба премазати кечапом, посути ориганом и ренданим сиром. То су обавезни састојци, а остали додаци као што су шунка или печурке могу се такође додати. Ја сам вечерас додала и око 100 г рендане шунке. 
  4. Коре завити у ролат и пребацити на велики плех. Поновити поступак са преосталим корама. Остатком фила премазати оба ролата и пећи у загрејаној рерни (на 220º па после неколико минута смањите на 200º). Укупно време печења је 15-ак минута. Топлу, али не врућу питу, сећи на парчиће ширине два до три прста (или ширина већег ножа). 
Пита-пица

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...