У неким крајевима Србије ове паприке су познате под називом белолучане, али ја их одувек знам као улучене паприке. У сваком случају, то ми је један од најукуснијих начина спремања паприке. Морам признати да их ипак једем само када их спремимо моја мама или ја јер ми не користимо сирће у припреми. Оно ми потпуно уништи укус, али сви се ми разликујемо па како ко воли.
Састојци:
![]()  | 
| Улучене паприке | 
Састојци:
- печене паприке
 - бели лук
 - уље
 - со
 
Припрема: 
- Паприке печете у сезони, а део оставите у замрзивачу па их користите кад год вам се једу :)
 - Печене паприке ољуштите.
 - Ређајте их у одговарајућу посуду.
 - Сваки ред посолите и поспите сецканим белим луком.
 - Налијте уљем.
 - Затворите посуду и држите у фрижидеру до служења.
 - Паприке служите као салату или само уз хлеб и сир, а ко воли може и да умаче хлеб у уље које преостане. Њам!
 
![]()  | 
| Улучене паприке | 


Нема коментара:
Постави коментар