Торта од сира - Cheesecake |
Торта од сира - Cheesecake |
Кора:
- 200 г млевеног кекса,
- 125 г маслаца,
- 2-3 кашике млека
Фил:
- 300 г младог, несланог сира,
- 150 г шећера у праху,
- 250 г шлага у праху,
- 1 кесица желатина
Прелив:
- 300 г смрзнутих вишања,
- 200 мл сока (који су пустиле вишње) и воде,
- 4 кашике шећера,
- 1 кесица прелива за торте
Торта од сира - Cheesecake |
Припрема:
- Млевени кекс, маслац и млеко сјединити у јединствену масу. Утиснути је на дно калупа коме се скидају странице пречника 25 цм.
- Сир помешати са шећером у праху па му додати умућени шлаг и све сјединити.
- Желатин припремити по упутству на кесици (прелити водом, па кад набубри благо га загрејати да постане течан) па га додати у масу од сира и шлага.
- Све заједно сјединити и сипати преко коре од кекса. Ставити у фрижидер да се учврсти и охлади. (Ја сам га оставила преко ноћи, а ујутру сам само направила прелив. За то време, вишње су се лагано одмрзавале у фрижидеру.)
- Извадити калуп из фрижидера.
- Оцедити вишње па одмерити сок који су пустиле. Додати воде да укупно буде 200 мл течности.
- Вишње ставити у одговарајућу шерпицу, прелити течношћу, додати шећер и кувати 10-ак минута, па склонити са шпорета.
- Прелив за торте растворити са 50 мл воде и онда додати у вишње. Сачекати да се прелив са вишњама прохлади, уз мешање, и кад почне да се желира (стеже) сипати га преко фила и вратити у фрижидер на неколико сати.
- Пре скидања обруча, ножем проћи између обруча (калупа) и колача како би се колач равномерно одвојио. Сећи на парчиће и уживати у десерту после ручка.
Торта од сира - Cheesecake |
Cao gaga,
ОдговориИзбришиNisam uspela da nadjem kontakt e mail na tvojoj stranici ,a zelela bih nesto da te pitam.Ako imas malo vremena i volje javi se na :dubravkabelogrlic@gmail.com
A ove kifklice..njami;)
Lep pozdrav s sa Novog Zelanda
Dubravka