![]()  | 
| Торта од сира - Cheesecake | 
![]()  | 
| Торта од сира - Cheesecake | 
Кора:
- 200 г млевеног кекса,
 - 125 г маслаца,
 - 2-3 кашике млека
 
Фил: 
- 300 г младог, несланог сира,
 - 150 г шећера у праху,
 - 250 г шлага у праху,
 - 1 кесица желатина
 
Прелив: 
- 300 г смрзнутих вишања,
 - 200 мл сока (који су пустиле вишње) и воде,
 - 4 кашике шећера,
 - 1 кесица прелива за торте
 
![]()  | 
| Торта од сира - Cheesecake | 
Припрема:
- Млевени кекс, маслац и млеко сјединити у јединствену масу. Утиснути је на дно калупа коме се скидају странице пречника 25 цм.
 - Сир помешати са шећером у праху па му додати умућени шлаг и све сјединити.
 - Желатин припремити по упутству на кесици (прелити водом, па кад набубри благо га загрејати да постане течан) па га додати у масу од сира и шлага.
 - Све заједно сјединити и сипати преко коре од кекса. Ставити у фрижидер да се учврсти и охлади. (Ја сам га оставила преко ноћи, а ујутру сам само направила прелив. За то време, вишње су се лагано одмрзавале у фрижидеру.)
 - Извадити калуп из фрижидера.
 - Оцедити вишње па одмерити сок који су пустиле. Додати воде да укупно буде 200 мл течности.
 - Вишње ставити у одговарајућу шерпицу, прелити течношћу, додати шећер и кувати 10-ак минута, па склонити са шпорета.
 - Прелив за торте растворити са 50 мл воде и онда додати у вишње. Сачекати да се прелив са вишњама прохлади, уз мешање, и кад почне да се желира (стеже) сипати га преко фила и вратити у фрижидер на неколико сати.
 - Пре скидања обруча, ножем проћи између обруча (калупа) и колача како би се колач равномерно одвојио. Сећи на парчиће и уживати у десерту после ручка.
 
![]()  | 
| Торта од сира - Cheesecake | 




Cao gaga,
ОдговориИзбришиNisam uspela da nadjem kontakt e mail na tvojoj stranici ,a zelela bih nesto da te pitam.Ako imas malo vremena i volje javi se na :dubravkabelogrlic@gmail.com
A ove kifklice..njami;)
Lep pozdrav s sa Novog Zelanda
Dubravka