Уз шољу млека за вечеру деци. А остаће и за доручак сутра. Викенд је резервисан за домаће пециво.
|
Бухтле |
|
Бухтле |
Потребно је:
- 3 dl млаког млека
- кесица сувог квасца
- 650-700 g брашна
- 1 јаје + 2 жуманца
- 6 кашика шећера
- 1 кесица ванилиног шећера (12 g)
- 1 dl уља
- 50-ак g путера
- џем или коцкице чоколаде за пуњење
- шећер у праху за посипање
|
Бухтле |
|
Бухтле |
Припрема:
- Одмерити и просејати брашно. Ја сам 500 g одмах сипала у ванглу за мешење, а остатак од 200 g сам оставила за подмесивање и нисам искористила сву количину већ је остало око 50-ак грама.
- Додати суви квасац у брашно, промешати и оставити 10-ак минута док припремимо све остало.
- У брашно додамо млеко, јаје, жуманца, шећер, ванилин шећер и уље и умесимо тесто. Слободно користите миксер са наставцима за тесто. Кад је све лепо умешано, постепено додајте још брашна (од оног одвојеног) и месите руком док не добијете глатко тесто. Може се десити да ће вам остати вишак брашна, а мода ћете искористити све. Брашна се међусобно разликују па је зато боље да радите постепено уместо да сву количину брашна искористите одједном.
- Умешено тесто покријте и оставите на топлом да нараста. Када тесто удвостручи запремину, пребаците га на побрашњену површину и оклагијом растањите у правоугаоник дебљине око 1 cm па исеците на 20 квадрата.
- На сваки квадрат ставите кашичицу џема по избору или по коцкицу чоколаде. Формирајте лоптице тако што ћете обавити тесто око пуњења па их поређајте у округли плех претходно благо науљен и посут брашном. Нека остане размак између лоптица.
- Покријте плех и оставите лоптице да нарастају још мало док се рерна загрева на 180°С. Пре убацивања у рерну их поспите сецканим или ренданим путером и пеците 30-35 минута.
- Готове бухтле оставите да се прохладе па поспите шећером у праху пре служења. Послужите их млаке уз млеко, кафу или чај. Преостале бухтле слободно подгрејте кратко у рерни пре служења.
|
Бухтле |
|
Бухтле |
Напомена:
Бухтле су испробане по рецепту са блога Кухиња запослене жене.
Нема коментара:
Постави коментар