Потребно је:
- 300 - 400 г сремског сира
- 2 везе младог црног лука (или 6-8 струка)
- кашика павлаке
- 2-3 скувана јаја
- уље (и сирће, ко воли)
- бибер, со
Припрема:
Опран и очишћен млади црни лук исећи на тање колутове и прелити уљем (тј. мешавином сирћа и уља, ако волите сирће, ја га не користим), посолити, побиберити, промешати и оставити да одстоји. Затим лук помешати са сиром који је претходно сједињен са кашиком павлаке (код мене је та кашика обично пола чаше). Салату украсити колутовима куваних јаја.
- Ову салату можете послужити уз проју, погачу или препечени хлеб.
- Такође, овом салатом можете пунити свежи парадајз или бабуре.
SJAJNO!!
ОдговориИзбришиPredivno :D!
ОдговориИзбриши