среда, 27. фебруар 2013.

ГИБАНИЦА БЕЗ КОРА

Носи назив гибаница, али врло подсећа пројару. Основна разлика је у врсти брашна. У сваком случају, брзо готово и укусно. 

Потребно:  
  • 1 чаша киселог млека, 
  • 2 јаја, 
  • 1 шољица уља (она мала, за кафу), 
  • 1 прашак за пециво, 
  • 10 кашика оштрог брашна (Т-400), 
  • 200 - 250 г сира, 
  • со по потреби (зависи од сланоће сира) 
Припрема: 
  1. Умутите јаја, додајте кисело млеко, уље, брашно и прашак за пециво. 
  2. У масу додајте измрвљен сир и евентуално со.
  3. Промешајте и све заједно сипајте у добро подмазан плех и пеците 20-ак минута на 220°Ц. 
Гибаница без кора
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...