Фини ПИЛАВ са ПЕЧУРКАМА
|
Фини пилав са печуркама |
Потребно је:
- пола килограма шампињона,
- главица црног лука,
- 200 г пиринча,
- 6 дл воде
- масноћа,
- со, бибер,
- бутер.
|
Фини пилав са печуркама |
Припрема:
- Пиринач очистити и опрати.
- Црни лук ситно насецкати.
- Шампињонима одвојити дршке од капица па дршке насецкати.
- У тигању, на масноћи пропржити лук и дршке од печурака.
- Додати пиринач, пропржити тачно један минут уз брзо мешање.
- Долити воду, посолити и побиберити.
- Кувати на тихој ватри, без мешања, док вода не уври.
- Врло кратко прокувати па пажљиво пресипати пиринач у подмазану ватросталну посуду.
- По пиринчу равномерно распоредити капице печурака са отвором на горе.
- Сваку капицу по мало посолити и у сваку ставити по листић бутера.
- Ставити у пећницу загрејану на 180 до 200 степени и пећи 15-20 минута. Проверити после 10 минута.
- Служити топло, украшено гранчицама першуна.
|
Фини пилав са печуркама |
Odlično! Nisam pravila sa pečurkama do sada, baš dobra ideja!
ОдговориИзбришиVrlo brzo je gotovo, a ako se buter zameni nekim biljnim margarinom postaje posno jelo. Mada, ja ne koristim margarine, ali u nekim slučajevima i u malim količinama može da prođe. A meni lično je u ovom jelu najukusnije, da celu pečurku stavim u usta i onda pustim da se prvo "sok" iz nje razlije... mmmmmm.... :)
Избриши