понедељак, 11. новембар 2013.

Фини ПИЛАВ са ПЕЧУРКАМА

Фини пилав са печуркама
Потребно је: 
  • пола килограма шампињона, 
  • главица црног лука, 
  • 200 г пиринча, 
  • 6 дл воде
  • масноћа, 
  • со, бибер, 
  • бутер. 
Фини пилав са печуркама
Припрема: 
  1. Пиринач очистити и опрати. 
  2. Црни лук ситно насецкати. 
  3. Шампињонима одвојити дршке од капица па дршке насецкати. 
  4. У тигању, на масноћи пропржити лук и дршке од печурака. 
  5. Додати пиринач, пропржити тачно један минут уз брзо мешање. 
  6. Долити воду, посолити и побиберити. 
  7. Кувати на тихој ватри, без мешања, док вода не уври. 
  8. Врло кратко прокувати па пажљиво пресипати пиринач у подмазану ватросталну посуду. 
  9. По пиринчу равномерно распоредити капице печурака са отвором на горе. 
  10. Сваку капицу по мало посолити и у сваку ставити по листић бутера. 
  11. Ставити у пећницу загрејану на 180 до 200 степени и пећи 15-20 минута. Проверити после 10 минута. 
  12. Служити топло, украшено гранчицама першуна. 
Фини пилав са печуркама

2 коментара:

  1. Odlično! Nisam pravila sa pečurkama do sada, baš dobra ideja!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vrlo brzo je gotovo, a ako se buter zameni nekim biljnim margarinom postaje posno jelo. Mada, ja ne koristim margarine, ali u nekim slučajevima i u malim količinama može da prođe. A meni lično je u ovom jelu najukusnije, da celu pečurku stavim u usta i onda pustim da se prvo "sok" iz nje razlije... mmmmmm.... :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...