четвртак, 19. мај 2011.

ЧОРБИЦА ОД БЛИТВЕ И ПИРИНЧА

Ево једне једноставне, здраве и укусне чорбице. Може се правити са зељем или блитвом. На масноћи пропржити брашно. Налити водом. Додати коцку за супу и 2 везе сецкане блитве (или зеља) као и шољу претходно прокуваног пиринча. По жељи додати и бибер. Пред само служење додати умућено јаје, а ко воли може додати и павлаку. И ову чорбицу правим "од ока" па сам овог пута ставила мало више пиринча или ставила мало мање воде, па је нешто гушћа, али се мени у овој варијанти чак можда више и допала.
Чорбица од блитве и пиринча
Чорбица од блитве и пиринча

2 коментара:

  1. Анониман19. мај 2011. 22:16

    Odlicno.Nisam pravila tu kombinaciju blitva i pirinac.Ne znam ali od kuce sam ponela taj obicaj da nam je rucak glavno jelo i da uvek pocinje corbicom ili supicom.Pa ideja nikad dosta:)

    ОдговориИзбриши
  2. U stvari, ova čorbica se pravi od zelja, ali imala sam blitvu pa rekoh, što da ne probam :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...