недеља, 2. јануар 2011.

ХЛЕПЧИЋИ

Уз белу салату можете послужити ове хлепчиће:
Хлепчићи
Састојци:
  • 500 г брашна
  • 1 кашичица соли
  • 300 мл млаке воде
  • 3 кашике масти (око 100 г)
  • 1 кашика јабуковог сирћа
  • 1/2 коцкице свежег квасца
  • 1 кашичица шећера
Припрема:
У лонче ставити квасац са кашичицом шећера да нарасте. Сјединити састојке, замесити тесто и оставити бар 45' да нарасте. Нарасло тесто премесити и поделити на 24 лоптице. Пећи кратко (10-15') на високој температури (250°) у претходно загрејаној рерни. Ако имате турбо рерну укључите и вентилатор (али смањите температуру печења за 20°). Тако ће хлепчићи добити тврђу корицу, али ће бити мекани унутра.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...