уторак, 26. октобар 2010.

ПАНЦЕРОТЕ

Замесити мекано тесто од 2 дл јогурта, 1 дл уља, мало соли, прашка за пециво и 3 чаше брашна (од 2 дл). Тесто оставити на побрашњеној подлози 15-ак минута. Укључити рерну на 200°Ц па припремити фил. 

Умутити 1 беланце па додати 100 г рендане шунке и 100 г рендане моцареле (или неког другог сира) и све сјединити. Тесто растањити и већом чашом сећи кругове. На сваки круг ставити по мало фила, преклопити па виљушком притиснути по ивици да се панцероте не отворе приликом печења. 

Панцероте сложити у плех, премазати умућеним жуманцетом и пећи на 200°Ц док не порумене. 
Панцероте
Панцероте
Напомена: оригинални рецепт можете видети овде

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...