Постоји доста сличних рецепата под називом "Капри торта", али ова ми се посебно допада јер се коре не пеку. Заправо, уместо кора, користе се три врсте кекса. Врло је једноставна за спремање и увек се тражи парче више. Правила сам је за шести рођендан моје девојчице и била је прави хит. Сви су били одушевљени. Пробајте, нећете погрешити.
Састојци:
- 600 г petite beurre кекса
- 200 г чоколаде
- 10 кашика шећера
- 4 кесице праха за пудинг од јагода
- 2 л густог сока од јагода
- 250 г шећера у праху
- 600 мл слатке павлаке
- 1 велико паковање пишкота
- 3 кутије jaffa кекса
- 375 г маслаца (за фил)
- 50 г маслаца (за чоколаду)
- кашика уља
Припрема:
У литар сока додати 10 кашика шећера и ставити да проври. Од другог литра узети 200мл сока и у њега растопити пудинг, затим додати у проврели сок и скувати крем исто као кад кувате пудинг. Склонити са ватре и оставити да се скроз охлади. У охлађени крем додати претходно умућен маслац са шећером у праху.
Чоколаду истопити са маслацем и кашиком уља.
Савет:
Торту је најбоље спремити дан-два раније да се лепо опусти. Врло је издашна тако да је добар избор за прославе или када имате госте.
Напомена:
Рецепт за ову торту сам нашла на блогу "Мињина кухињица" и састојке и поступак пренела овде у оригиналу. Међутим, када сам ја правила торту било ми је потребно мање petite beurre и jaffa кекса од датих мера, али сам ставила цео литар слатке павлаке.
Torta deluje fantastično! :)
ОдговориИзбришиKako je divna slika roze fila... Prosto da čovek zažali što je na dijeti :( :)
A ja kad vidim ovako nesto zaboravim sta je to dijeta. Moram posle da guglam ;)
ОдговориИзбришиBez sale, torta je prelepa a rekla bih i vrlo izdasna.
That is one wild cake!
ОдговориИзбриши