Медено срце |
- шоља минералне воде
- шоља шећера
- шоља уља
- кафена кашичица соде бикарбоне
- кафена кашичица цимета
- 50 г изрендане црне чоколаде
- 2 шоље брашна
- 3 супене кашике џема по избору
- џем (око 150 гр)
- 200 гр грубо сецканих ораха
- 150 гр црне чоколаде
- кашика-две уља или коцкица путера
У вангли измешајте шећер, минералну воду, уље, соду, бикарбону, цимет и изрендану чоколаду. Затим додајте брашно па кад добро умутите да нема грудвица, умешајте и џем. Смесу сипајте у плех који сте претходно благо подмазали уљем (само прешли науљеном четкицом по дну и ободу тепсије) и пеците 25 минута у већ загрејаној рерни на 200 степени.
Врућ колач богато премажите џемом, поспите сецканим орасима па прелијте чоколадом отопљеном са мало уља или путера. Ораха има баш пуно тако да прелив од чоколаде неће бити гладак веће ће ораси дати рустичан изглед колачу. Уколико желите глаки прелив или смањите количину ораха или повећајте количину чоколаде за прелив.
Колач можете испећи и у великом плеху од рерне па га пресећи на две коре које жете филовати између џемом и орасима, а онда одозго залити чоколадом.
Медено срце |
Нема коментара:
Постави коментар