Чоколадна Плазма торта |
за подлогу/"кору"
- 300 г млевеног Плазма кекса
- 120 мл сока од поморанџе
- 150 г отопљеног путера
- 12 г ванилиног шећера (1 кесица)
за први фил
- 300 мл слатке павлаке
- 300 г црне чоколаде
- 50 г млевеног лешника
за други фил
- 200 мл слатке павлаке
- 250 г млечене чоколаде
- 1 кашика рендане корице од поморанџе
- 50 г млевеног Плазма кекса
|
- За кору сједините млевени кекс, сок, отопљени путер и ванилин шећер. Смесу утисните у округлу модлу пречника ~22цм и лепо поравњајте. Најбоље је да користите обруч који ћете ставити дирекно на жељену подлогу (тањир/послужавник).
- За први фил у шерпицу ставите изломљену црну чоколаду, прелијте павлаком и на нижој температури отопите чоколаду, непрекидно мешајући док се чоколада и павлака лепо не сједине. На крају умешајте и самлевене лешнике. Прелијте кору и ставите у фрижидер.
- Док се први фил хлади, припремите други фил. У шерпицу ставите изломљену млечну чоколаду, прелијте павлаком и на нижој температури отопите чоколаду, непрекидно мешајући док се чоколада и павлака лепо не сједине. Додајте и млевени кекс и корицу од поморанџе. Сједините и сипајте преко првог фила који би требало да буде већ чврст.
- Вратите торту фрижидер и оставите да се и други фил лепо стегне. Након тога торту можете послужити. Наравно, уколико желите можете је и украсити. Шлагом, кришкама поморанџе, златним прахом, ломљеном плазмом....
Чоколадна Плазма торта |
Нема коментара:
Постави коментар