четвртак, 19. септембар 2019.

ЧОКОЛАДНА ПЛАЗМА ТОРТА

Чоколадна Плазма торта
Почетком септембра прославили смо 12-и рођендан и као што сам и претпоставила рођенданска торта је била мало другачија, "нова" Плазма торта. Испробали смо је по рецепту са блога "Домаћица за вас".
Чоколадна Плазма торта
Потребно је:

за подлогу/"кору"
  • 300 г млевеног Плазма кекса
  • 120 мл сока од поморанџе
  • 150 г отопљеног путера
  • 12 г ванилиног шећера (1 кесица)
за први фил
  • 300 мл слатке павлаке
  • 300 г црне чоколаде
  • 50 г млевеног лешника
за други фил
  • 200 мл слатке павлаке
  • 250 г млечене чоколаде
  • 1 кашика рендане корице од поморанџе
  • 50 г млевеног Плазма кекса
Чоколадна Плазма торта
Чоколадна Плазма торта
Припрема:
  1. За кору сједините млевени кекс, сок, отопљени путер и ванилин шећер. Смесу утисните у округлу модлу пречника ~22цм и лепо поравњајте. Најбоље је да користите обруч који ћете ставити дирекно на жељену подлогу (тањир/послужавник).
  2. За први фил у шерпицу ставите изломљену црну чоколаду, прелијте павлаком и на нижој температури отопите чоколаду, непрекидно мешајући док се чоколада и павлака лепо не сједине. На крају умешајте и самлевене лешнике. Прелијте кору и ставите у фрижидер.
  3. Док се први фил хлади, припремите други фил. У шерпицу ставите изломљену млечну чоколаду, прелијте павлаком и на нижој температури отопите чоколаду, непрекидно мешајући док се чоколада и павлака лепо не сједине. Додајте и млевени кекс и корицу од поморанџе. Сједините и сипајте преко првог фила који би требало да буде већ чврст.
  4. Вратите торту фрижидер и оставите да се и други фил лепо стегне. Након тога торту можете послужити. Наравно, уколико желите можете је и украсити. Шлагом, кришкама поморанџе, златним прахом, ломљеном плазмом....
Чоколадна Плазма торта

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...