уторак, 31. јул 2018.

Дупли колачићи са нугатом // Dubbla nougatkakor


Дупли колачићи са нугатом // Dubbla nougatkakor 

Потребно је:
 
  • 200 г путера собне температуре
  • 0,5 дл кристал шећера
  • 1 жуманце
  • 4 дл просејаног пшеничног брашна
  • 1,5 кашика какаоа
За фил:
  • 100 г нугата
  • 100 г црне чоколаде
Припрема:
  1. Кашиком умутите путер и шећер. Додајте жуманце и брашно и брзо замесите глатко тесто. Немојте дуго месити тесто јер ће колачићи бити тврди.
  2. Поделите тесто на два дела и у једну половину додајте какао.
  3. Оставите тесто на пола сата у фрижидер. Укључите рерну да се греје на 180 степени.
  4. Оба дела теста развуците оклагијом на побрашњеној радној површини. Округлом модлом пречника 6-7 цм вадите колачиће и ређајте их на плех са папиром за печење. Из средине светлих колачића извадите средину малом округлом модлом. То може бити чак и добро опран поклопац од лабела на пример. 
  5. Пеците колачиће у средини рерне 10-13 минута. Печене оставите да се охладе.
  6. За фил отопите заједно нугат и чоколаду на пари. Оставите масу да се прохлади али не и да се стегне.
  7. Нанесите по кашичицу фила на тамни колачић и равномерно га размажите. Поклопите светлим колачићем и благо притисните тако да се попуни и отвор у средини. Готове колачиће на кратко оставите у фрижидер да се фил стегне. Колачиће чувајте у затвореној кутији на собној температури.
Дупли колачићи са нугатом // Dubbla nougatkakor 

Spröda mördegskakor med en läcker nougat- och chokladfyllning.
Ca 22 st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 msk kakao
Fyllning
  • 100 g nougat
  • 100 g mörk choklad
Gör så här
  1. Blanda smör och strösocker med en slev. tillsätt äggula och vetemjöl och rör snabbt ihop allt till en smidig deg. Knåda inte degen för länge för då kan kakorna bli hårda eller sega.
  2. Dela degen på mitten och knåda kakao i den ena deghalven.
  3. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min. Sätt ugnen på 180 grader. 
  4. Kavla ut båda degarna på ett mjölat bakbord. Stansa ut rundlar, 6-7 cm i diameter, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stansa ut ett litet hål i mitten på de ljusa rundlarna, till exempel med en äppelurkärnare.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-13 min. Låt dem kallna på galler.
  6. Fyllning: Smält nougaten och chokladen över vattenbad. Låt blandningen svalna, men inte stelna.
  7. Bred ett lager av fyllningen på de bruna bottnarna och sätt ihop den med en ljus kaka. Tryck till lite så att den av fyllningen trycks upp i hålet. Ställ kakorna en stund i kylen så att fyllningen stelnar. Förvara dem i en burk med lock i rumstemperatur.
Дупли колачићи са нугатом // Dubbla nougatkakor 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...