недеља, 23. септембар 2018.

Торта са "Јафа" и "Плазма" кексом

Торта са "Јафа" и "Плазма" кексом
Потребно је:
За "кору":
  • 300 gr млевеног Плазма кекса
  • 100 gr млевених ораха
  • 150 gr путера омекшалог на собној температури
  • 50 gr шећера у праху (100 г ако волите слађе) 
  • 100 - 200 мл сока од поморанџе
Торта са "Јафа" и "Плазма" кексом
За крем:
  • 1 l млека
  • 3 кесице праха за пудинг од ваниле
  • 5 кашика кристал шећера
  • 100 gr путера
  • 50 г шећера у праху
  • 200 ml слатке павлаке
  • 300 gr Јафа кекса
  • 50 - 100 ml сока од поморанџе
Торта са "Јафа" и "Плазма" кексом
Припрема: 
  1. Прво припремити крем. Прах за пудинг размутити у мало млека одузетог од припремљеног литра, тако да нема грудвица У остатак млека додати кристал шећер и ставити на ватру да проври. Када млеко проври склонити са ватре, додати размућени пудинг, сјединити па вратити на слабу ватру и скувати пудинг уз непрекидно мешање. Скувани пудинг склонити са ватре и оставити да се охлади. Да се не би ухватила корица или га покријте фолијом док се хлади или га често мешајте.
  2. Док се пудинг хлади припремите кору. 
  3. Умутити путер са шећером у праху па додати самлевени кекс и орахе па постепено додавати и сок како бисте све лепо сјединили и добили масу која може да се обликује. Ако користите калуп/обруч коме се скидају странице можете искористити онај од 26 cm. 
  4. Умутити други део путера са шећером у праху па додати у охлађени пудинг и све заједно умутити. Посебно чврсто умутити слатку павлаку па је додати у пудинг са путеро. Масу лепо сјединити. 
  5. На кору од кекса и ораха нанети половину припремљеног крема. Преко поређати јафа кекс који је претходно провучемо кроз сок од поморанџе. Стављамо га тако што део са чоколадом окрећемо на доле. Остатак јафа кекса исецкамо ситно и умешамо у остатак фила. Нанети преко јафа кекса. Поравнати па украсити по жељи шлагом. 
  6. Добро охладити у фрижидеру пре служења. 
Торта са "Јафа" и "Плазма" кексом - пресек

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...