понедељак, 1. август 2016.

Слатке рол-прженице


Слатке рол-прженице
Састојци:
  • тост хлеб - 12 парчета
  • 2 јаја
  • непуна шоља млека од 10% масноће (млеко за кафу), а можете га приближно направити и од пола мере обичног млека и пола мере слатке павлаке
  • ванилин шећер (бурбон) или две кашичице ароме ваниле
  • крем по избору (еурокрем, нутела...)
  • јагоде
  • кристал шећер за посипање
  • путер/уље за пржење
Слатке рол-прженице - састојци
Припрема:
  1. Исецкајте опране јагоде.
  2. Умутите јаја са млеком и ванилин шећером.
  3. Тост хлебу скините корицу.
  4. На свако парче уз једну ивицу нанесите мало крема, па одозго јагоде и онда уролајте парче.
  5. Филовано и уролано парче тоста умочите у смесу од млека и јаја, као и сваке прженице и пржите их на загрејаној масноћи. Ја сам користила путер.
  6. Топле рол-прженице уваљајте у кристал шећер и служите уз преостале јагоде и шољу млека.
Слатке рол-прженице - припрема
Напомена: 
Колико лако ће вам бити да уролате парче хлеба зависиће и од врсте тоста који имате. Зато ако не успева, онда једноставно прескочите тај корак и направите сендвич-прженице. На сликама можете видети два таква "сендвича" као пример. Разлика у филовању је у томе што је крем намазан на цело парче у танком слоју и на цело парче су нанете јагоде, а онда само преклопљено другим парчетом тоста. За овакве "сендвиче" не морате скидати корицу са тоста, а можете их сећи на троуглове.

Слатке рол-прженице

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...