|
Слатке рол-прженице |
Састојци:
- тост хлеб - 12 парчета
- 2 јаја
- непуна шоља млека од 10% масноће (млеко за кафу), а можете га приближно направити и од пола мере обичног млека и пола мере слатке павлаке
- ванилин шећер (бурбон) или две кашичице ароме ваниле
- крем по избору (еурокрем, нутела...)
- јагоде
- кристал шећер за посипање
- путер/уље за пржење
|
Слатке рол-прженице - састојци |
Припрема:
- Исецкајте опране јагоде.
- Умутите јаја са млеком и ванилин шећером.
- Тост хлебу скините корицу.
- На свако парче уз једну ивицу нанесите мало крема, па одозго јагоде и онда уролајте парче.
- Филовано и уролано парче тоста умочите у смесу од млека и јаја, као и сваке прженице и пржите их на загрејаној масноћи. Ја сам користила путер.
- Топле рол-прженице уваљајте у кристал шећер и служите уз преостале јагоде и шољу млека.
|
Слатке рол-прженице - припрема |
Напомена:
Колико лако ће вам бити да уролате парче хлеба зависиће и од врсте тоста који имате. Зато ако не успева, онда једноставно прескочите тај корак и направите сендвич-прженице. На сликама можете видети два таква "сендвича" као пример. Разлика у филовању је у томе што је крем намазан на цело парче у танком слоју и на цело парче су нанете јагоде, а онда само преклопљено другим парчетом тоста. За овакве "сендвиче" не морате скидати корицу са тоста, а можете их сећи на троуглове.
|
Слатке рол-прженице |
Нема коментара:
Постави коментар